Чим полити кабачки в червні, щоб отримати великий урожай

Соковиті кабачки гарні в салатах, рагу, супах і других стравах. І звичайно, висаджуючи цю культуру на своїй дачній ділянці завжди хочеться зібрати багатий урожай. Хочете збирати кабачки відрами і кошиками? Тоді обов’язково удобріть їх в червні підгодівлею, рецептами яких ми поділимося з вами в цій статті.

Чим і коли підгодувати кабачки?

Кабачки потрібно підгодовувати регулярно: це вкрай «ненажерлива» культура щодо підгодівлі. Удобрювати кабачки варто тричі на сезон: після висадки в грунт, після появи 3-4 листків і в період плодоношення.

Молодим кабачкам для набору зеленої маси потрібен азот, також їм потрібно фосфат і калій – для активного розвитку кореневої системи.

Щоб наситити кабачки цими речовинами можна застосовувати такі покупні добрива як суперфосфат, сечовина, препарати калію. Багато городників вводять ці підгодівлі окремо, але ми рекомендуємо приготувати наступний розчин:

Візміть 10 літрів води, додайте в воду 20 грам суперфосфату, 10 грам сечовини, 40 г калійного добрива.

Все добре перемішайте і використовуйте для кореневого поливу кабачків: одного відра розчину вистачає на полив 10-12 кущів рослини.

Якщо покупними добривами ви користуватися не хочете – підгодуйте ваші кабачки настоєм з курячого посліду. Послід потрібно розвести з водою в пропорції 1 до 20 і дати суміші настоятися. Аналогічно готується і настій коров’яку.

Всі ці добрива допомагають забезпечити повноцінне харчування кабачків і високу врожайність культури!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *