Як за допомогою дріжджі, можна збільшити врожай у кілька разів

Не дорогі, але гарні помічники на городі стали дріжджі. Їх можна використовувати не лише на кухні, але як добриво для рослин. Дріжджі це грибки, які містять білки, мікро та мікроелементи, органічне залізо та амінокислоти. Вже через короткий проміжок часу можна помітити гарну користь рослинам від застосування дріжджів.

Якщо вашій розсаді не вистачає світла, дріжджі прийдуть на поміч та зроблять її витривалішою. Вони допоможуть швидше наростити зелену масу, кореневу систему та укорінять пагони. Підвищать імунну систему рослин та є стимулятором їхнього росту.

Дріжджі позитивно впливають на ґрунт – покращують його якість, збагачують азотом та калієм.

Можна використовувати живі, сухі та продукти, які містять дріжджі – хліб.

Достатньо нарвати бур’янів, бадилля або іншої трави, додати дріжджі та воду. Через деякий час, коли суміш перебродить ви отримаєте гарне добриво збагачене азотом. Його можна застосовувати для всіх типів насаджень.

Для томатів:

Дріжджове добриво не замінить інші, але його можна використовувати протягом всього періоду зростання томатів. Його додають у землю разом з мінералами та органікою. Вони дуже гарно стимулюють ріст насаджень. Використовують дріжджове добриво після того, як розсада укорінилась, через 7 днів після пересадки у відкритий ґрунт та перед самим цвітінням. На одну молоду рослину потрібно 500 мл. добрива, а на дорослу – 2000 мл.(У відрі води змішайте 150 гр. цукру, 0,5 кг. попелу, 0,5 л. курячого посліду та 10 гр. сухих дріжджів. Готовий розчин перед використанням розводьте з водою у пропорціях 1 до 10. Проціджений розчин виливайте у пристовбурне коло куща).

Для огірків:

Використовуйте на початку вегетації та під час появи плодів. Під самі огірки розчин вносять два рази.

Для кімнатних квітів:

Поновити пишність та цвітіння можна дріжджовим добривом. Особливо розчин підходить для бегоній та петуній. (У відрі води розчиніть 90 гр. цукру та 10 гр. дріжджів. Через пару годин, коли розчин простоїть у теплому місці, розчиніть його з водою у пропорціях 1 до 5. Полийте цим засобом квіти). Ідеальний варіант для троянд, півоній, хризантем, ірисів та гладіолусів. Він допоможе закласти майбутні квітконоси та виростити великі цибулини. Троянди потребують двократного підживлення, тоді вони будуть сильніше пахнути та гарно перенесуть зимові морози.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *