Що потрібно з робити з полуницею як тільки зійде сніг щоб отримати гарний урожай

Навесні, як тільки грунту на полуничній плантації зійде сніг, необхідно провести ряд робіт. Від правильної і вчасно проведеної агротехніки залежить зростання зеленного листя і врожайність ягід. Розповімо детальніше, що потрібно робити навесні після того, як зійде сніг і грунт підсохне.

Що потрібно зробити ранньою весною, коли зійде сніг:

  • Збираємо бур’ян і сухе листя;
  • Рихлимо грунт на полуничній плантації;
  • Підгортаємо кущі полуниці;
  • Вносимо добрива.

Зверніть увагу!

Працювати з полуницею можна тоді, коли зійде сніг і грунт підсохне.

Збираємо бур’ян і сухе листя

Полуниця йде під зиму з зеленим листям. Взимку велика частина цих листів засихає. Тому навесні, як тільки зійде сніг і підсохне грунт, потрібно пройтися по грядках з полуницею і прибрати це сухе листя.

Замітка!

На сухих листя можуть бути спори грибів різних захворювань, інфекції і шкідники. Тому сухе листя прибираємо з полуниці, щоб не відбулося зараження нового вирослого зеленого листя.

Також навесні потрібно пройтися по полуничній плантації і прибрати бур’яни. Оскільки навесні рослини підуть в активне зростання і можуть порушити кореневу систему полуниці. В результаті полуниця буде погано рости і буде низький урожай.

Рихлимо грунт на полуничній плантації

Ранньою весною необхідно рихлити ґрунт навколо кущів полуниці на глибину 2-3 сантиметри. Рихлимо грунт навесні дуже акуратно, оскільки після зими коренева система слабка і її можна легко пошкодити.

Також потрібно рихлити ґрунт далі від куща на глибину 6-8 сантиметрів. Дуже важливо не спізнитися з раннім розпушуванням, оскільки зниження важливості в грунті навесні призведе до зниження врожайності.

Зазначимо, що другий раз вже рихлити ґрунт можна тільки в міжряддя, оскільки багато садівників після першого розпушування мульчують кущі полуниці.

Підгортаємо кущі полуниці

Разом з розпушуванням можна відразу підгортати кущі полуниці, у яких коренева система виявилася на поверхні грунту. Таке часто трапляється на легкому ґрунті, оскільки взимку грунт осідає, та й опади розмивають землю.

Також у дорослих кущів у верхній частині виростають нові молоді коріння. Щоб корінці вкоренилися, потрібно підгортати кущі грунтом. Можна зверху розсипати перегній, оскільки це буде не тільки легким грунтом, але і хорошим органічним добривом.

Вносимо добрива

Ранньою весною потрібно внести тільки органічні добрива. В органічних добривах знаходиться азот, який необхідний навесні на початку нарощування листя. Оскільки листя необхідне рослині для фотосинтезу і отримання необхідної енергії для цвітіння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *