Ефективне укорінення троянди: насипте пісок в пляшку

Троянди укоренити не так-то просто, але є пара секретів, які допоможуть домогтися бажаного результату. Спробуйте укоренити троянди таким чином, використовуючи пластикову пляшку і пісок.

Троянди наріжте на ніжки довжиною приблизно 20 см. Видаліть зайве листя, залиште буквально 2-3 листків зверху.

Знизу гострим канцелярським ножем зробіть гострий надріз з однієї й іншої сторони, як би загострюючи один кінець держака. Це додатково простимулює держак троянди нарощувати коріння.

У пластикових пляшках на дні виконайте отвори паяльником або будь-яким іншим зручним і доступним інструментом для відтоку зайвої води.

Насипте в пляшки звичайний пісок. Через шийку пляшки вставте живці в пісок. В одну 5-літрову пляшку поміститься приблизно 4 держаки.

Кожну пляшку добре пролийте водою.

Щільно закрийте кришку і поставте троянди на постійне місце. Повинно бути ясно, але без прямих сонячних променів, а також без протягів. Вийшли міні парнички для живців.

У міру випаровування вологи (в залежності від погодних умов) підливайте воду, але не перелийте. Через 10 днів троянда випустить перші нові листочки.

А через місяць живці можна дістати з пляшки, розрізавши її, і перевірити корінці. При дотриманні всіх умов (температура, світло, своєчасний полив), живці троянди добре вкорінюються і їх можна висаджувати на постійне місце.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *