Укорінюємо троянду з букета. 97% ефективності

В цій статті описано, як укорінити троянду з любого букета. Ефективний метод.

Є дві популярних думки. Перша базується на тому, що троянди з держака легко укоренити. Друга, діаметрально протилежна думка, свідчить, що троянди з держака, навпаки, взагалі не вкорінюються. Правда ж знаходиться десь посередині. Потрібно тільки знати, які троянди, в якому стані будуть вкорінюватися, а які — точно ні або з великими труднощами.

Найгірше вкорінюються голландські троянди, бо вони були вирощені з використанням великої кількості стимулюючих добрив. З букета може вкоренитися максимум один держак. Тому найкраще брати троянди місцеві, особливо куплені у бабусь, наприклад. Стовбур повинен бути визрілим, з хорошими бруньками. Якщо троянда простояла довго в магазині, то її навряд чи вийде укоренити. Вона повинна бути максимально свіжою. Найкраща троянда для вкорінення — бордова, далі, за складністю, йдуть рожеві, фіолетові і помаранчеві. Нарешті, найскладніше вкорінюються білі і жовті.

Ось так повинна виглядати здорова, визріла, Спляча нирка на свіжому стовбурі троянди. Значить, така троянда підходить для вкорінення.

Щоб начеренкувати троянду, найкраще використовувати гострий ніж, скальпель або секатор. Ножиці занадто перетискають стебло. Від самої нижньої бруньки можна зробити косий зріз на 45 градусів. На держаку залишаємо 2-3 бруньки. Над верхньою брунькою робимо зріз приблизно 1 см.

Ґрунт бажано взяти не дуже поживний, скоріше, навіть мізерний, який тільки зможете знайти. За основу найкраще використовувати простий пісок. На даному етапі живцям харчування не потрібно! Тоді коріння будуть розгалужуватися в пошуках поживних речовин дуже активно. Перед зануренням живця в землю опудріть держак знизу Корневином або іншим стимулятором росту. Висадіть в ґрунт.

Поливати найкраще Фітоспоріном. Його необхідно розвести до кольору міцного чаю і пролити отриманим розчином кожен держак. Даний препарат не лікує — але захищає від грибкових захворювань, що критично важливо для молодої, слабкої рослини. Нарешті, залишається створити живцю необхідну вологість за допомогою саморобної теплички з пластикової пляшки. Періодично потрібно провітрювати протягом 15 хвилин. Пам’ятайте, що живцю не потрібно забагато світла. Найкраще підходить розсіяне світло. Залишається лише періодично поливати і стежити за зростанням молодої рослини! Всі живці, швидше за все, не приживуться, але шанс укоренити є і досить високий.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *