Весняна підгодівля озимного часнику від пожовтіння листя

Городники, які вирощують озимий часник, досить часто стикаються з проблемою пожовтіння листя у цієї рослини. Особливо це актуально при снігових зимах.

Справа в тому, що талий сніг вимиває корисні речовини з грунту і навіть, якщо ви удобрили часник по осені, йому буде не вистачати азоту. Брак цього елемента і викликає жовтизну пір’я часнику.

Крім цієї причини існують і інші: грибкові захворювання або обмороження.

Чим же найкраще підгодувати озимий часник навесні?

Якщо ваш часник почав жовтіти, не слід відкладати обробку на потім. В першу чергу можна полити часник розчином нашатирного спирту: 3 ст. ложки на 10 літрів води. Даний засіб швидко впорається з грибковими захворюваннями.

Поливати часник розчином нашатирного спирту найкраще після дощу, коли грунт досить вологий. Якщо ж земля суха, то перед підгодівлею слід гарненько полити часникову грядку простою водою, а потім розчином.

З мінеральних азотних добрив підійде Аміачна селітра яка починає діяти від 0 градусів на відміну від карбаміду який починає діяти від +8.

Ефект від лікування можна помітити менш, ніж через 3 дні. Якщо ж обробка допомогла не всім рослинам, то її можна повторити.

Коли причиною пожовтіння є сильний мороз, який пошкодив часникові пір’я, використовуйте розчин перекису водню в пропорції 3 ст. ложки на 1 літр води.

Даним препаратом слід обприскати пожовклий часник. Через деякий час пошкоджені пір’я відновляться. Щоб допомогти часнику, важливо правильно визначити причину, по якій пір’я стали жовтими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *