Як правильно ошпарити кущі смородини і агрусу в кінці зими

Один з найбільш екологічних і ефективних способів боротьби з садовими шкідниками – весняний полив кущів смородини і агрусу окропом!

Цей не хитрий прийом підвищує імунітет рослин, прогріває грунт і є надійною профілактикою проти різних захворювань. Та й кущі прокидаються швидше від зимової сплячки, швидше набухають бруньки.

При поливі окропом використовуємо не тільки чисту воду, з недавніх пір стали додавати марганцівку (розчин темного кольору).

Процедуру полив окропом треба проводити ранньою весною, коли встановиться стійкий невеликий плюс і до набрякання бруньок.

Технологія поливу зовсім не складна

Киплячу воду наливаємо в залізну лійку або залізне відро (пластмаса може не витримати високої температури) туди додаємо розчин марганцівки.

Ми розводимо її в окремій ємності майже до чорного кольору і звідти наливаємо вже в окріп. Робимо з таким розрахунком, щоб в лійці (відрі) розчин вийшов насиченого рожевого кольору. Багато прямо в лійку вставляють кип’ятильник і там нагрівають воду до кипіння. Звичайно, коли ви заллєте окріп температура в ємності знизиться до + 80С, коли донесете до куща по холодному повітрю, вона втратить ще кілька десятків градусів і буде в районі +60 С +70. Так що рослину ви не обшпарити і не зашкодите їй.

Відстань між лійкою і гілками при поливі близько 10 см. Поливаємо середину і навколо. Проводьте полив так, щоб розчин потрапляв тільки на грунт, але ні в якому разі не на кореневу шийку або гілки куща розташовані близько до землі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *