Що потрібно зробити з розами весною, щоб вони розкішно цвіли

Важливі прийоми, які при своєчасному проведенні забезпечать ваші троянди рясним цвітінням, здоров’ям і силами. Що необхідно знати і як грамотно провести догляд за трояндами навесні?

    Багато, кого торкнулися поворотні заморозки, після чого багато хто зіткнувся з деякими проблемами. Особливо теплий початок весни, з подальшим різким похолоданням. Це сприяє зростанню і розкриттю бруньок і втеч передчасно, після чого в результаті заморозків на верхівках пагонів з’являються сліпі пагони. Якщо не прибрати сліпі пагони, кущ може дуже слабо цвісти. А своєчасне їх виявлення і обрізка, як раз зараз, простимулює розвиток сплячих бруньок і подальше пишне цвітіння троянди.

    Під час заморозків середина верхівкових пагонів підмерзла, і ніякої точки зростання всередині втечі немає. Ось такі паростки ми і обрізаємо. Це сліпі пагони, не дадуть вам квітів, а відберуть сили.

    Друга проблема – інфекційний опік. Треба обрізати особливо пагони зі старими інфекційними опіками, це в свою чергу омолоджує кущ і інші нирки ще встигнуть проклюнуться і розвинутися. До літа ще є час, не шкодуйте. Роза буде краще.

    Після обрізки можна підгодувати азотними добривами. Хоч сечовиною. Ще, як відомо, троянда любить гній, курячий послід, кінський гній та іншу органіку. Добре перепрілою органікою варто навіть замульчувати троянди. Після чого провести хороший рясний полив водою.

    Також для стимуляції росту бруньок полийте троянду розчином янтарної кислоти, це підвищить імунітет і відновить пошкоджену рослину через заморозки і виходу після важкої зими. Можна провести обробку ще цирконом.

    Ну і звичайно необхідно провести профілактичну обробку від шкідників, які починають свою активну діяльність. Саме час росту молодих пагонів, які часто пошкоджуються троянди кліщем. Протока троянд під корінь Актара найкраще захищає від цього шкідника. Також для обробки по листу від хвороб і шкідників варто використовувати суміш Актари і Ордана (або аналоги).

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *