Що варто знати перед посівом болгарського перцю на розсаду

Процес вирощування розсади болгарського перцю може викликати певні складнощі, особливо, це часто спостерігається у недосвідчених садівників. Сьогодні ми поговоримо про деякі тонкощі цього процесу, знаючи як отримати міцну і здорову розсаду перцю не складе труднощів навіть початківцю дачникові.

Що потрібно знати перед посівом Болгарського перцю

1. Терміни посівних робіт

Традиційно посадка насіння болгарського перцю проводиться в кінці зими – початку весни. Але терміни можуть відрізнятися, виходячи з погодно -кліматних умов.

2. Передпосівна підготовка насіння

Передпосівна підготовка допомагає виростити з насіння здорові, якісні сіянці, здатні принести хороший урожай. Вона передбачає проведення таких маніпуляцій як знезараження насіння і їх пророщування. Щоб знезаразити насіння їх на 20 хвилин слід помістити в розчин марганцівки, після чого промити чистою водою.

Для кращого проростання насіння слід відправити в розчин живильного препарату «Ідеал». Робиться це просто: на плоскій ємності розмістіть вологу бавовняну тканину і покладіть на неї насіння, після чого накрийте полімерною плівкою.

У такому вигляді насіння повинні знаходитися в приміщенні з температурою в межах 22-25 градусів тепла. Насіння можна садити на наступний день або ж почекати пару діб, коли з’являться невеликі корінці.

3. Глибина загортання сіянців

На дно розсадної ємності необхідно викласти трисантиметровий шар дренажу, після чого заповнити тару грунтом і добре ущільнити. Насіння перців необхідно розкласти по поверхні і присипати землею, шаром товщиною не більше ніж 1 см. Потім знову потрібно ущільнити грунт, а потім зволожити використовуючи пульверизатор або шприц.

Не рекомендується користуватися лійкою, оскільки під її натиском води сіянці можуть виявитися досить глибоко під землею і появи сходів можна зовсім і не дочекатися.

Важливо!

Категорично не можна надмірно поливати (зволожувати) грунт, доводячи її до стану бруду, оскільки таке середовище може виявитися для проростків згубним. Тому корисно додавати в грунт вермикуліт, який забирає надлишки вологи.

4. Провітрювання «теплички»

Після посіву сіянців розсадну ємність необхідно накрити полімерною плівкою. Але обов’язково щодня потрібно влаштовувати провітрювання і видаляти конденсат. В іншому випадку вийде ідеальне середовище для розвитку грибкових інфекцій і розсада перцю може загинути на самому початковому етапі свого розвитку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *