Що потрібно зробити з малиною навесні, щоб влітку збирати урожай відрами

Щоб збирати малину відрами, необхідний ретельний догляд за кущами. Починати догляд за ними потрібно з ранньої весни.

Деякі особливості

Кущі малини, незважаючи на те, що дана культура невибаглива, дають хороший урожай на родючих і нейтральних грунтах.

Оскільки коріння малини розташовуються неглибоко, горизонтально стеляться під землею, перекопувати лопатою землю під кущами не потрібно. Інакше можна значно пошкодити кореневу систему, рослини можуть просто усохнути.

Обрізка

Перш за все, ранньою весною необхідно оглянути кущі, видалити старі пагони.

Нерідко на стеблах малини селиться малинова муха (галиця). Її можна виявити за потовстішанням втечі. Останній необхідно зрізати. Щоб даний шкідник не губив ваші посадки, потрібно своєчасно обробляти кущі від цієї напасті ранньою весною.

Зазвичай на кущі залишають не більше 6-7 пагонів, щоб рослини добре продувалися з усіх боків і не було завантаженості посадок. В іншому випадку малина буде затінена через листя, і можуть виникнути хвороби.

Також верх пагонів потрібно обрізати під нахилом до першої бруньки.

Після того, як відростуть бічні пагони довжиною 30-40 см, їх необхідно обрізати в точці зростання, що дасть поштовх до розвитку додаткових пагонів, а значить, збільшить урожай малини в кілька разів.

Видалення бур’янів та опалого листя

Якщо під кущами є бур’яни, їх слід прибрати, а також відгребти торішнє листя. При цьому землю потрібно трохи розпушити.

Внесення добрив

Ранньою весною (при появі нирок) малину слід підгодувати аміачною селітрою (азотними добривами). Її потрібно розвести в 10 літрах води в кількості 1 столової ложки речовини і полити в пристовбурні кола (по 2-3 літри на кущ).

Перед підгодівлею землю краще пролити. Після внесення аміачної селітри грунт необхідно припудрити золою (півсклянки на кущ) і внести трохи доломітового борошна для розкислення грунту.

Крім цього, можна взяти 2 столові ложки органомінерального універсального добрива і посипати навколо куща, розпушити.

Замість мінеральних добрив можна застосувати органіку. Наприклад, використовувати настій коров’яку в співвідношенні 1 до 10.

Мульчування

Після підгодівлі пристовбурні круги потрібно замульчувати компостом упереміш з перегноєм. Це дасть можливість зберегти вологу на тривалий час.

Обробка фунгіцидом

Після внесення добрив і мульчування землі під кущами їх потрібно обробити бордоською сумішшю (одновідсотковою). Землю під малиною також потрібно обприскати.

Ці заходи допоможуть отримати хороший урожай малини, який ви будете збирати відрами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *