Перевірений спосіб боротьби з тлею на капусті без хімії

У цій статті хотілося б розповісти про боротьбу з попелицею саме на капусті. Чому ми торкнулися саме тлі на капусті ви дізнаєтеся нижче. А тепер давайте починати!

Боротьба з тлею це не таке вже й складне завдання, так як можна піти в магазин купити хімічні засоби і назавжди позбутися від попелиці на капусті, але цим самим ви не тільки будете труїти тлю, а й самих себе. Всі хімічні препарати відмінно вбираються в самі капустяні листи, тому ми не рекомендуємо використовую хімію.

Чому ж все-таки саме тля на капусті є одна з найшкідливіших шкідників. Справа вся в тому, що з попелицею борються сонечка, а ось коли вони починають поїдати саме тлю на капусті, то в їх організмі утворюються речовини, які в наслідку просто їх вбивають. Тому сонечка просто залишають ваш город і ви залишаєтеся один на один зі шкідниками.

Самий хороший і дієвий спосіб це обприскувати листя вашої капусти відваром. Готується він за допомогою попелу. На 5 літрів води, нам потрібно 150 грам попелу. Попіл висипаємо в металеву ємність і заливаємо 2.5 літрами окропу і закриваємо кришку приблизно хвилин на 20. Далі розбавляємо ще 2.5 літрами холодної води і натираємо туди буквально по 10 грам господарського і дьогтярного мила. Далі йдемо на наш город і повністю обприскуємо листя з обох сторін, збиваючи тлю на землю!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *