Що додати в грунт перед посадкою цибулі, щоб отримати гарний урожай

Цибуля – овоч непередбачуваний. То плоди розміром з кулак, то така дрібниця, що з грядки дістати соромно. У цій статті хочемо поділитися з вами кількома порадами отримання рівних і великих цибулин. Це працює з різними сортами. Звичайно, якщо виробник заявляє масу в 100 г, то як тут не бийся, а цибулину в полку не виростити. Але підкоригувати розміри класичних сортів цілком реально.

Отже, що потрібно для гарного росту?

В першу чергу, мова піде про калій, кальцій і азот. Кальцій допомагає засвоювати корисні речовини з грунту, при його дефіциті корінці не зможуть вбирати інші важливі елементи. Калій необхідний для активного зростання і розвитку. Ну а про користь азоту знає, мабуть, кожен городник. Всі ці помічники в достатній кількості містяться в попелі.

Тому в борозенки для посадки цибулі варто внести по невеликій жмені попелу. Крім неї потрібно додати в грядки трохи перегною. Органіка ще нікому не завадила.

Азотисті підгодівіл вносити можна тільки на початкових стадіях росту . Якщо головка вже виросла і почала активно формуватися, то азот у великій кількості зробить саму цибулину пухкою, зберігатися довго вона не зможе.

Важливо також розділити цибулю на ту, яку ви будете викопувати цілком, і ту, у якої будуть використовуватися тільки пір’я. Якщо їх зрізати, то великої цибулини чекати не варто.

Ще одне важливе правило – не поспішати з висадкою цибулі. Нічні заморозки ще нікому не йшли на користь. Але й затягувати теж не варто, адже весняний грунт багатий на вологу, до літа її залишається вкрай мало.

Але пам’ятайте – чим більше плід, тим менше він зможе пролежати при зберіганні. Тому використовувати його в їжу потрібно в першу чергу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *