Що потрібно зробити перед посівом перцю, щоб отримати міцну розсаду і відмінний урожай

Щоб перець ріс добрим і міцним, чочемо розповісти вам, яких правил варто дотримуюся при його посадці.

Про грунт сказано вже чимало. Звичайно, якщо є можливість, то краще придбати готову грунтосуміш. Але можна приготувати її самостійно, особливих премудростей тут немає.

Ще один важливий момент – вибрати якісне насіння. Краще купувати різні сорти від різних виробників. Але не скупіться – адже правило «Скупий платить двічі» , з насінням завжди спрацьовує. Звичайно ж, не закликаємо вас бездумно витрачати гроші на найдорожчі перчики, але вибирайте хоча б перевірених виробників і роками працюючі марки.

Далі переходимо до термінів посадки. Важливо пам’ятати, що з моменту посіву до посадки має пройти не менше 60 днів. Але і довше 75 перці тримати не варто – витягнуться і почнуть вередувати на вулиці.

Перчик дуже добре відгукується на пророщування з використанням активатора. Тому варто зробити розчин з краплі НВ-101 на 500 мл води, змочуємо ним ватний диск, розкладаємо на ньому насіння, зверху накриваємо ще одним ватним диском. Все складаємо в контейнер і прибираємо в тепле місце.

Через пару днів, коли ледь проклюнутся перші паростки, висаджуємо перчики по окремим стаканчиках. Кладемо їх поверх грунту і зверху знову засипаємо шаром не більше 1 см.

Не поливайте ваших періців малюків з лійки – вода в такому обсязі може затягнути їх вниз. Завжди використовуйте пульверизатор. Якщо у вас немає пульверизатора тоді візміть чайну ложку, але тільки не лійку.

Не забудьте зробити в стаканчиках дренажну прошарок. Найкраще з поглинанням зайвої вологи справляються перліт і вермикуліт.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *