Ідеальний спосіб підв’язки огірків. Дуже швидко і практично

Ну що, як там поживають ваші огірочки? Чи здорові вони, і чм активно ростуть? Сподіваємося, з їх вирощуванням у вас ніяких проблем не виникло, тому зараз пропонуємо вам приділити увагу питанню підв’язуванню рослин, адже цей процес відіграє одну з головних ролей в догляді за огірками.

Хочемо поділитися з вами досить-таки незвичайний способом підв’язки огірків , в результаті чого грядка з ними виглядає дуже красиво, а головне, займає мінімум місця.

Суть такої підв’язки полягає в тому, що сама конструкція дуже нагадує форму ялинки, тому, коли рослини повністю обплітають натягнуті нитки своїми вусами, у вас на городі з’являється справжня “зелена красуня”, прикрашена хрусткими, корисними плодами.

Спорудити таку “ялинку” зовсім нескладно:

Досить спершу вирити яму діаметром 2 метри , потім укласти в неї шар трави і, добре полити, після чого насипати шар землі.

Далі на підготовлену “подушку” необхідно висадити розсаду огірків, при цьому розміщувати їх потрібно по колу на відстані 45 см один від одного.

Біля кожної молодої рослини забиваємо маленький кілочок, який повинен міцно “сидіти” в землі.

Посередині грядки фіксуємо палицю або трубу у вертикальному положенні , щоб висота її була не менше 1,5 метра.

На кожен кілочок прив’язуємо мотузку і другий її кінець чіпляємо на верхівку палиці (труби). Для зручності в багнет можна вбити цвяхи або приробити гачки.

Ось, власне, і все. Ідеальна грядка для огірків готова. Рослинам буде дуже комфортно на ній зростати і розвиватися, а вам, до речі, буде зручно збирати з них урожай.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *