Рецепт розчину для підгодівлі озимного часнику, щоб зібрати високий урожай

Навесні, після того як озимий часник проклюнеться і підросте, потрібно полити його розчином нашатирного спирту. Розповімо як приготувати підгодівлю, яку користь вона приносить часнику і який результат дає.

Чим корисний нашатирний спирт для часнику?

Нашатирний спирт в першу чергу – це азот для рослин в легко засвоюваній формі. Навесні озимий часник найчастіше відчуває азотне голодування, в результаті чого жовтіє, повільно зростає, зростає кволим. Адже восени азотні підживлення часнику не даються, а навесні всі наявні в грунті запаси забирає тала вода, або азот просто-напросто випаровується до засвоєння рослинами. Тому перше, що потрібно дати часнику навесні – це азот.

По-друге, нашатирний спирт – дуже пахуча рідина, яку не люблять багато шкідників: попелиця, цибульна муха, трипси. Тому весняна обробка часнику нашатирним спиртом ще й захистить посадки від непотрібних комах.

Приготування і застосування розчину

На відро води нам буде потрібно 1,5 ст. л. нашатирного спирту. Таким розчином поливаємо грядки з часником. Робити це можна як тільки відтане грунт, через 3 тижні підгодівлю бажано повторити.

Зверніть увагу!

Запам’ятайте, використовувати розчин треба відразу після приготування, інакше весь потрібний часнику азот випарується.

Якого результату очікувати?

Це найголовніше питання. По-перше, часник прокинеться і рушить в активне зростання. Причому нашатирна підгодівля “діє” досить швидко, в відталому грунті при плюсовій температурі рослини починають інтенсивно її засвоювати.

По-друге, пір’я часнику не будуть жовтіти, виростуть міцними і соковитими. Ну і по-третє, рослини з меншою часткою ймовірності атакують шкідники, нам не доведеться застосовувати важку артилерію для боротьби з непроханими гостями!

А міцні зелені активно зростаючі пір’я часнику без шкідників навесні – це якраз те, що потрібно для відмінного врожаю!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *