Підвищуємо урожай на городі за допомогою соди

Гідрокарбонат натрію або як її в народі називають сода, вважається відмінним допоміжним елементом в садівництві. Її можна використовувати як органічну добавку в різних ситуаціях, на яких ми зупинимося сьогодні більш детально. Найбільш ефективно сода застосовується в зимовий і весняний період.

Сода для грунту

Головною особливістю соди щодо грунту є той факт, що вона підвищує рівень рН грунту. Головним чином, вона «розкислює» грунт, тобто зробить її більш нейтральною для рослин. Щоб отримати максимальний ефект, рекомендується застосовувати соду для ділянок з кислим грунтом.

Регулярно посипайте грунт содою, і повільно, але вірно, грунт почне раскислювати, що як ви повинні розуміти, дуже добре. Також можна розсипати соду в кожну лунку при посадці рослин. Це можна робити як взимку, так і навесні.

Сода для рослин

Крім того, що соду можна використовувати для грунту, варто відзначити ще один варіант. Також можна розсипати соду в кожну лунку при посадці рослин, рослини будуть не проти.

Насипте по щіпці в лунку сухий порошок і посадіть традиційним способом розсаду. Це не тільки сприятливо вплине на землю, а й убезпечить рослини від прикореневих гнилей та інших грибкових захворювань. Найкраще це робити навесні під час посадки.

Сода для насіння

Власне зібрані насіння набагато краще, ніж ті, які куплені в магазині. Тому для того, щоб їх знезаразити можна використовувати соду. Більш того, цей порошок має антисептичні властивості і знезаразить насіння від бактерій і вірусів.

Розкладіть насіння на невеликі папірці, які змочіть в розчині соди (в 1 літрі води розведіть 1 чайну ложку соди). Залиште насіння в такому положенні на 5 годин, а після чого висадіть в грунт. Сода стане відмінним каталізатором зростання висаджених насіння навесні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *