Коли все-таки потрібно висівати томати на розсаду, щоб отримати гарний урожай

Майбутні зачатки врожаю ще в перші тижні життя овочів і рослин починають закладатися. Саме тому вам слід вчасно починати посів.

І тоді вже ваші рослини не будуть переростати і отримають необхідне відмінне світло. Але якщо ж вашим рослинам не вистачатиме цього світла, то вони закладуть свій інтенсивний ріст на шкоду у плодоношення.

А також, якщо у вас буде розсада зовсім переросла, то її складніше буде вам садити. Ну і розвиватися вона буде погано.

Вам також слід ще заздалегідь подбати про самий грунт для розсади. Її до 45 днів ви можете спокійно виростити в ємностях (літрових).

А та розсада, яка старше 50 днів то в ємностях вже по два літри. Найбільш стандартними рослинами вважаються яким від 45 до 55 днів.

А більше вам в приміщенні тримати ваші рослини не слід. Саме тому будь-які насіння багато городників вважають за краще сіяти для розсади вже саме з весни, з середини березня і вже до середини квітня.

Якщо ж в ранні періоди, то можна посіяти те насіння, які перебуватимуть у вас в теплиці. В місяці лютий, деякі городники насіння на розсаду висівають. І в підсумку виходить худа, неправильна розсада.

Досить складно буде виростити хоч один томат на такій ранній розсаді. Томати, які ви посіяли взимку в лютому вже, встигнуть витягнутися. А ще вони переростуть як і насіння в січні.

Якщо у вас є теплиця, гарне досвічування, може вийти чудова розсада, щоб висадити її в теплиці. У такому випадку від 55 до 60 днів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *