Перші і дуже важливі підгодівлі для розсади солодкого перцю

Перець прийнято вважати досить примхливою ​​і вимогливою овочевою культурою. Дійсно, уваги йому доведеться приділити чимало. Так, наприклад, починаючи зі стадії вирощування розсади не обійтися без добрив. В їх відсутність про багатий врожай з м’ясистим плодами можна і не мріяти.

Сьогодні ми поговоримо про те, яким чином потрібно підгодувати розсаду перцю після проведення пікіровки.

Потреби розсади

Після проведення пікіровки розсада перцю потребує в трьох основних компонентах:

Фосфор – цей елемент необхідний для нормального розвитку овочевої культури, для формування її кореневої системи, а так само генеративних органів.

Азот – цей елемент відповідає за приріст зеленої маси рослини. У разі недостатнього надходження азоту до розсади перцю листя почнуть жовтіти і опадати.

Магній – недолік цього компонента так само призводить до опадання листя і неможливості отримання здорової розсади.

Коли удобрювати

Відразу після пікіровки удобрювати розсаду перцю не рекомендується, так само як і проводити з нею будь-які інші маніпуляції. Це пов’язано з тим, що пікіровка для перців стала справжнім потрясінням і тепер рослині потрібно дати час, щоб вона могла відновитися і «прийти в себе».

Замітка!

Добрива необхідно вносити після двох тижнів пікіровки.

Рекомендовані рецепти

В цей період часу на користь підуть добрива на основі азоту, фосфору і калію. При цьому рекомендується азоту брати 2 частини, а калію і фосфору – по 3 частини кожного. Підійдуть такі рецепти:

  • сірчанокислий калій, аміачна селітра і суперфосфат;
  • калійна сіль, сечовина і суперфосфат.

Готові засоби

Після пікіровки для розсади перцю використовують так само і готові засоби. Це можуть бути такі препарати як «Аквадон-мікро», «Ідеал», «Епін», «Кристалоном», «Акварин». При використанні засобів важливо суворо дотримуватися наявної на їх упаковці інструкції.

Натуральні добрива

Деревний попіл – це справжнє джерело корисних мікроелементів, яких налічується близько 30. Всі вони нададуть благотворний вплив на зростання розсади. Для приготування розчину береться 100 грам попелу на 5 літрів води.

Бананова шкірка– в першу чергу, це калійне добриво. Але так само в ньому є і магній, азот, фосфор. Бананові шкурки (100 грам) необхідно залити водою (1 літр) і настоювати добу.

Особливості внесення добрив

Для вирощування здорової і міцної розсади перців необхідно дотримуватися рекомендацій щодо внесення добрив:

  • кореневі підживлення проводяться одночасно з поливом або безпосередньо після нього;
  • вносити поживні склади потрібно таким чином, щоб розчин не потрапляв на стебло і листя рослини.
  • позакореневе підживлення найкраще проводити рано вранці.

Правильна і своєчасна підгодівля розсади перцю після його пікіровки допоможе виростити здорові і потужні кущі, які будуть рясно плодоносити і радувати багатим урожаєм.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *