Густе як желе. Старий перевірений рецепт. Малинове варення “П’ятихвилинка”

Малинове варення “П’ятихвилинка”. Старий перевірений рецепт. Усі друзі мене вихваляють.

Це неодноразово перевірений в нашій родині і найпростіший спосіб закрити малинове варення на зиму. Фішка рецепта в тому, що малина піддається недовгій тепловій обробці, завдяки чому зберігається максимальна кількість вітамінів і корисних речовин.

Малини і цукру беру в співвідношенні 1:1. Якщо хочеться поменше цукру – можна взяти і менше. Малину мити не потрібно, а просто перебрати її, щоб видалити зайві смітинки і гілочки і висипати в глибоку емальовану миску.

Якщо взяти 1,2 кг малини і 1,2 кг цукру – вийде 4 банки по 0,5 л готового варення.

Якщо взяти по 1 кг малини і цукру – вийде 3 банки варення.

Інгредієнти для приготування малинового варення п’ятихвилинка:

  • Малина 1 кг
  • Цукор 1 кг

Рецепт приготування:

1. Малину помістити в емальований посуд, краще глибоку миску. Засипати цукром і залишити мінімум на 5 годин, щоб малина добре пустила сік. Можна зробити це на ніч, щоб вранці можна було відразу почати приготування варення.

2. Попередньо простерилізуйте банки, щоб можна було відразу розлити готове варення і закрити. Банки я стерилізують в духовці: духовку розігріти і поставити на деко або на решітку попередньо вимиті банки, потримати їх в розігрітій до 160°-180°С духовці 5-8 хвилин, цього достатньо і вийняти. Можна стерилізувати і іншими способами: в киплячій воді, над парою або в мікрохвильовій печі. Кришки стерилізуємо в киплячій воді кілька секунд.

3. Поставте миску з малиною, що пустила сік, на вогонь і доведіть суміш до кипіння, прикрутіть вогонь до мінімуму і, періодично помішуючи, проваріть 5-7 хвилин. Виділиться ще більше соку. Помішувати потрібно акуратно, не надто інтенсивно, щоб не порушити структуру ягідок. Буде утворюватися піна – частково я її знімаю, але якщо і залишиться – нічого cтpaшного, варення все одно прекрасно буде зберігатися.

4. Розлити гаряче варення по банкам і закатати кришками. Я роблю так: розливаю готове варення по банкам, прикриваю їх підготовленими чистими кришками. Потім по черзі закатую кожну банку. Після чого перевернути банки кришками вниз – для додаткової стepилізації повітря, що могло залишитися під кришкою, а також для перевірки герметичності закатування.

5. Банки з варенням я закрила бляшаними кришками за допомогою закаточної машинки. Можна закрити банки і капроновими кришками або кришками для закрутки (але і банки потрібні спеціальні – з різьбленням для закрутки). Варення, закрите капроновими кришками, краще зберігати в холодильнику або в прохолодному приміщенні.От і все! Смачне малинове варення на зиму готове! 

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *