Що робити якщо розсада помідорів витягнулася

Багато дачників не довіряють покупній розсаді помідор і тому вирощують її самостійно. Вирощуючи розсаду помідорів, буває, що ці рослини переростають до моменту пересадки на постійне місце росту. Про те, що можна зробити в цій ситуації з розсадою, розповімо вам у цій статті.

Розсада помідор схильна до витягування і тому навіть якщо розсада переросла, це легко виправити.

Якщо ваші помідори тільки почали витягуватися і переростати, вам необхідно створити для них умови, які трохи загальмують процес зростання.

В першу чергу нам необхідно переставити витягнуту розсаду в прохолодне приміщення. Температура + 13 * + 15 * загальмує трохи ріст рослин. Так само необхідно враховувати, що помідори сильно витягуються, якщо їм не вистачає світла. Поставте рослинам додаткове підсвічування, і це так само загальмує їх зростання. В таких умовах помідори будуть більше розвивати кореневу систему і менше витягуватися.

Якщо до пересадки розсади ще два три тижні, а розсада вже витягнулася занадто сильно, ми можемо пріщипити верхівки наших помідор. Помідори просто обрізаємо, залишаючи на кущику з корінцями 2-4 основних листа.

З пазух листя помідори будуть випускати пагони-пасинки і утворювати кущики.

Обрізані верхівки можна поставити в воду, і вони так само пустять корінці, і їх можна буде посадити на грядки.

У разі якщо до пересадки помідор на грядки залишилося мало часу, а рослини занадто великі, то можна просто при пересадці прикопати рослини навскоси. Листочки, які будуть прикопані, необхідно обірвати так на стовбурі швидше утворюються коріння.

Біля верхівки помідор що залишилася на поверхні (приблизно 15-20 см) треба обов’язково поставити кілочки, щоб рослина змогла прийняти нормальне положення.

Помідор, дуже швидко наростить корінці і буде краще нарощувати зелену масу, тому що у нього буде сильна коренева система.

Дотримуючись даних порад, вам буде дуже просто з перерослої розсади отримати повноцінні, добре розвинені рослини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *