Краще підживлення для пишного цвітіння орхідей

Орхідеї дуже красиві кімнатні рослини. Для хорошого зростання і цвітіння їм потрібна підгодівля. Для пишного цвітіння орхідеї підгодовують одним з кращих добрив — перекисом. Цей засіб хороший в медицині, але також допомагає рослинам.

Перекис водню прекрасний дезинфікуючий засіб. Ця рідина без кольору і запаху, але робить величезний вплив на організм людини і рослин. Якщо перекис розвести водою, то вийде прекрасне добриво для рослин. Адже перекис містить мікроелементи, необхідні для зростання, розвитку і цвітіння орхідей.

Чим перекис корисний для рослин:

  • укріплює імунітет;
  • стимулює цвітіння;
  • насичує грунт киснем;
  • лікує рослину від шкідників і недуг.

Як правильно приготувати добриво

Перекис водню можна купити в звичайних аптеках, коштує препарат досить дешево. Воду для розчину краще всього брати з колодязя.

Для приготування розчину в 1 л води розводять 2 ст. л. перекисю водню. Отриманим розчином поливають орхідею. Підгодівлю вносять раз на тиждень. Також орхідеї добре відгукуються на позакореневу підгодівлю. Для цього готують такий самий розчин, тобто в 1 л води розводять 2 ст. л. перекисю. Готовим розчином обприскують листя орхідеї.

Замітка!

Рослина через листя швидше вбирає добрива.

Завдяки даному добриву орхідеї активно зростають і квітнуть. Таке добриво дуже добре діє на імунітет, а це означає, що рослина буде менше схильна до захворюваннями шкідникам.

Якщо орхідея чахне і це явна ознака захворювання, то відразу застосовують наступний розчин: у стакані води розводять 3 ст. л. перекисю водню і капають 1 краплю йоду.

Отриманий розчин переливають в пульверизатор і обприскують орхідею. Повторюють дану процедуру через 5-7 днів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *