Чим підживити моркву в червні, щоб отримати великий і солодкий урожай

Звичайно для того, щоб отримати гарний урожай моркви за морквою потрібно доглядати і годувати. Ось тільки з підгодівлею потрібно бути дуже обережними, щоб, по-перше, не переборщити з внесенням добрив, а по-друге, не викликати викривлення коренеплодів, що теж можливо.

Чим же підгодувати моркву в червні – тоді, коли морква вже починає нарощувати коренеплід?

Врахуйте, що на ріст і розвиток моркви дуже добре впливають саме мінеральні підгодівлі, а ось якщо ви почнете напихати морква великою кількістю органіки, то не виключено, що морква піде в бадилля – а коріння (в даному випадку коренеплоди) будуть не тільки дрібними, але і волокнистими, грубими, не солодкими.

Саме тому підгодівлі моркви в червні, коли вже йде зростання коренеплоду, повинні включати в себе фосфорно-калійні добрива (суперфосфат, калійна сіль, сульфат калію). Крім цього цукристість моркви можуть підвищити і борна кислота, гумат натрію, добавки магнію.

Дуже хороша для моркви підгодівля борною кислотою. При цьому її вносять за допомогою зрошення – розчин готується так: 2 ст.л. борної кислоти розчинити в 4 літрах води. Зрошувати сходи моркви тільки після попереднього поливу.

Якщо ж ви категорично проти мінеральної підгодівлі, то можна замінити їх деревним попелом. Його можна вносити в борозенки між сходами або ж зробити у вигляді розчину – на відро води взяти 1 склянку деревного попелу. Настоювати 24 години.

У червні досить провести одну, максимум дві підгодівлі (наприклад, одну фосфорно-калійну, а через 2 тижні – обприскування розчином борної кислоти).

Зверніть увагу!

Зловживати великою кількістю добрив не варто. Адже всі надлишки потраплять в сам коренеплід.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *