Головні правила та особливості підгодівлі томатів содою

Кожен городник має свої секрети для отримання багатого врожаю томатів, збереження їх смакових якостей та захисту їх від шкідників. З трьома цими завданнями чудово справляється копійчаний засіб, який можна знайти на кожній кухні, а саме – харчова сода.

Будучи прекрасним антибактеріальним засобом, бікарбонат натрію чудово справляється з патогенними організмами, грибковими спорами, а також захищає рослини від набігів шкідників, тому гусениці та попелиці обходитимуть посадки стороною.

Для приготування корисного розчину достатньо розбавити в літрі води одну чайну ложку соди та полити рослину під корінь. При виявленні в’янення листя і з метою максимального захисту рослин від шкідників можна розбавити чверть склянки соди з чвертю склянки господарського мила в десяти літрах води і обприскувати кущі цим розчином один раз на тиждень.

Слід знати, що содовий розчин необхідно готувати тільки у пластиковій або скляній тарі, щоб уникнути виникнення згубних для рослин хімічних реакцій.

Готовий содовий розчин недовговічний, тому використовувати його потрібно протягом 2-3 годин.

Вкрай важливо не переборщити з пропорціями розчину бікарбонату натрію, адже в такому випадку кислотність грунту буде порушена, що погано позначиться на схожості томатів та їх урожаї.

Таким чином, використання простого та недорогого натурального засобу чудово порадує садівників відмінним рясним урожаєм, а самі томати припадуть усім до смаку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *