Простий народний спосіб щоб кури краще неслись

Багато, хто має у власності птицю, стикалися з такою неприємністю, коли курки перестають радувати своїх господарів великою кількістю яєць.

Перше що потрібно – це те щоб кури були не м’ясної породи а ”несучки”.

Уже взимку помітно, що наші кури зовсім збідніли яйцями.

Основні умови утримання і годування курей влітку для збільшення несучості

Влітку все набагато простіше. У раціон птиці включається багато трави, даються надлишки фруктів (у нас кури люблять яблука), овочів, коренеплоди. Плюс до цього — літнє сонечко, яке також сприяє несучості. Але сонечко корисно теж в нормі. Якщо на вулиці температура вище 28 градусів, то несучість може зменшитися.

Щоб цього не сталося необхідно на вигульній майданчику поставити навіс. І ще, дуже добре рятує курочок від спеки — це наявність постійно свіжої води і в міру можливості, я ще даю їм кисле молоко. Кисле молоко рятує їх від спеки і сприяє збільшенню несучості. Птах у нас ходить вільно по всьому заднього двору, знаходячи собі черв’ячків, мошок, скльовує камінці.

Гнізда розташовані в літньому сараї (побудований з дерева), там включена лампочка на 25Вт і там напівтемрява і курочки охоче несуться в гніздах.

Так як я влітку курям даю кисле молоко, то препарат для несучості я не застосовую. А щоб не розкльовували яйця іноді (2 рази на тиждень), додаю в мішанку крейду.

Підвищення несучості курей взимку

Взимку утримання курей стоїть на першому місці. Для того щоб вони добре неслися, необхідно, щоб в приміщення було сухо, тепло, світло і було свіже повітря. У нас, приміщення, де знаходиться птиця, опалюється. Чоловік зробив пічку, яка топиться дровами. Крім тепла у нас постійно є в наявності зола, де курочки з задоволенням купаються.

Підлога в приміщення дерев’яна, а зверху кладемо солому або тирсу. Підстилку прибираємо в міру забруднення. А для того, щоб забезпечити птицю свіжим повітрям, в приміщення є вентиляція. Несучість також залежить від тривалості світлового дня. Світло ми включаємо в 7 ранку, а вимикаємо о 22 годині.

Годую я своїх курей 3 рази в день. З ранку даю мішанку. Для цього з вечора варю ячмінь подрібнений і підмішую туди висівки, додаючи крейду, черепашку, препарат для несучості (я намагаюся препарат міняти). І ще дуже добре додавати в мішанку дріжджі пекарські. У мене 50 курочок і я, 2 столові ложки дріжджів заливаю теплою водою (1 літр) на ніч, а вранці додаю в мішанку.

Дріжджі дають 2 рази в тиждень. А ще дуже важливо не перегодувати птицю, а то вони у вас взагалі нестися не буде. Корми необхідно давати в такій кількості, щоб вони були з’їдені за 30 хвилин. Останній раз птицю необхідно годувати за годину до сну. У це годування даю їм зерно. Зерно намагаюся давати кожен раз різне. Один день даю пшеницю, інший ячмінь і т.д. Для зміцнення і підвищення опірності до інфекцій взимку необхідно давати курям риб’ячий жир. І ще, добре вигулювати птицю. Роблять це при температурі не нижче -5°С градусів.

При такому утриманні і годуванні кури всю зиму дуже добре несуться. Наші курочки нас годують і себе забезпечують кормами.

Єще такий простіший спосіб але менш ефективний як описаний вище.

Бувалі фермери напевно знають, що звичайні дріжджі можна використовувати не тільки для заготовки тіста, але і для стимулювання несучості курей. Це універсальний засіб, ймовірно, є у кожного господаря, і воно відмінно вирішило нашу проблему.

Для цього необхідно виконати наступне:

Вміст пакетика з дріжджами висипати в склянку, додати 300-350 мл теплої води, і після перемішування дати настоятися протягом години.
Вийшло “молочко” потрібно перелити в каструлю і додати приблизно 2 л теплої води з під крана, перемішати.
Потім нашим розчином замочуємо 3 кг зерна і готуємо однорідну кашку.

Отримали. Даємо настоятися нашій суміші приблизно 4 години для надходження і рівномірного розподілу кисню в ній.
Готово!
Підгодовують курей такою трапезою 4 дня, але бажаний ефект може наступити набагато раніше.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *