Якій людині не варто допомагати, навіть якщо дуже хочеться

«Людям жадібним, заздрісним, агресивним, жорстоким допомагати не можна …».

Допомагати людям варто, якщо ви дійсно цього хочете. Навіть якщо потім вас будуть вважати не дуже хорошою людиною, так хоча б ви самі будете нести відповідальність за свій вибір. Адже нас з малих років вчать, що допомогти людині – це благий вчинок, але часто це обертається нам же на шкоду.

Чому так відбувається?

Тому що ми погано розбираємося в людях і в тому, як саме треба правильно допомагати. Не завжди те, в чому людина просить допомоги, принесе їй користь. А ми про це і не замислюємося.

Випадок з життя: одна дівчина страждала від несправедливого ставлення своєї матері до себе і дуже хотіла з’їхати від неї, але їй не вистачало на це грошей. І ось вона зустріла молодого чоловіка, який, дізнавшись про її проблеми, намірився врятувати з «вежі дракона» юну красуню. Врятував. З матір’ю вона спілкування скоротила до мінімуму і сильно засмутилася через це – мати все ж.

Але потім у цієї дівчини в житті трапився ряд проблем, а з молодою людиною вона стала часто лаятися. І вона від безвиході звернулася до матері, і та їй радо допомогла. Після цього вони потроху налагодили нормальні стосунки, а з молодою людиною вона розлучилася і стала вважати, що це саме через нього у неї з матір’ю зіпсувалися відносини.

Який тут можна зробити висновок? Є ситуації і уроки в життя, які людина повинна пройти сама і в це краще не лізти. Так, душа болить і серце тисне, дивлячись на те, як хтось мучиться, але краще зайвий раз подумати і все зважити, перш ніж кидатися на допомогу.

Відомий письменник, парапсихолог і філософ Сергій Миколайович Лазарев ось як пояснює, яким людям краще не допомагати:

«Людям жадібним, заздрісним, агресивним, жорстоким допомагати не можна. Для порятунку, що називається, душі, життя мінімальну допомогу в критичній ситуації надати можна. Але регулярна допомога таким людям викличе вибух невдячності з їх боку. Вони будуть мстити вам і правильно зроблять, тому що ви, зміцнюючи їх фізичне і духовне благополуччя, вбиваєте їх душу».

Тому якщо хтось на вашу допомогу відповів невдячністю, не поспішайте відмовлятися від усіх людей. Просто знайте, що саме ця конкретна людина повинна сама впоратися з проблемою для свого ж блага. Так що все на краще.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *