Як виростити гарні петунії з насіння. Секрети досвідчених господинь

Не кожному садівнику вдається виростити пишну петунію. Насправді рослина не примхлива в догляді. Їй необхідна достатня кількість світла. Не посипайте насіння землею, просто накрийте горщик кришкою чи плівкою до появи сходів. Світловий день для петунії повинен тривати 14-16 годин й для цього знадобиться фітолампа. Якщо їх немає, тоді краще займатися посівом в березні.

Температурний режим має становити 22-26 градусів тепла. При низькому показнику сходи будуть з’являтися повільніше. Загартовування розсади слід проводити поступово. Вночі температуру знижують до 14-16 градусів, а вдень до 18-20 градусів тепла.

Якщо сходи не з’явилися за 14 днів, потрібно пересіяти петунію. Через 21 день або пізніше можна буде побачити паростки.

Полив, також, є важливою складовою догляду. Потрібно підтримувати оптимальний рівень вологості ґрунту, але при цьому не заливаючи рослину. Щоб волога завжди знаходилась на потрібному рівні, додайте в землю гідрогель. Поливайте водою кімнатної температури. Під час поливу не займайте листя.

Рослині потрібен простір, бо вона має потужну кореневу систему. Для пікіровки знадобиться ємність 300-400 мл, в іншому випадку процедура проводиться в два етапи.

При вирощуванні петунії в темряві, рослина буде чахнути та хворіти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *