Чим потірбно обробити картоплю перед посадкою, щоб захистити свій урожай від колорадського жука

Городникам, відомо, як непросто виростити хороший урожай картоплі – підгортання, добриво і так далі … Але особлива проблема – шкідники, а точніше, колорадські жуки.

Слід обробляти посадковий матеріал для того, щоб захистити картоплю від цих шкідливих комах.

На жаль, для гарантованого захисту від шкідників народні, екологічно чисті рецепти не допоможуть. Ну просто не існує в природі такого!

Однак, бездумно вдаватися до хімії теж не можна. Добре зарекомендував себе препарат «Максим».

Даний засіб має ряд переваг:

  • порівняно нешкідливий – належить до 3 класу з безпеки;
  • не руйнує корисну мікрофлору грунту;
  • не шкодить корисним комахам;
  • зберігає ефективність тривалий час – близько 1,5-2 місяців.

Крім того, «Максим» попереджає розвиток багатьох грибкових захворювань картоплі.

Розводити «Максим» необхідно точно за інструкцією. Природно, також потрібно дотримуватися заходів безпеки – перед обробкою бульб на посадку потрібно одягнутися так, щоб були прикриті руки і ноги, на руки – надіти рукавички.

Опрацьований посадковий матеріал розкладають тонким шаром і в принципі, досить окропити його один раз, навіть не перевертаючи. Потім потрібно дочекатися, щоб бульби висохли і тоді вже можна садити. Тобто для цього погода повинна стояти хороша.

Керуючись досвідом городників хотілося б додати, що хоча цей препарат і корисний, але все-таки – колорадський жук теж не промах! Зокрема, як підтверджують біологи, багато комах шкідників рік від року здатні потроху мутувати, таким чином, стаючи все більш стійкі до хімічних засобів, винайдених людиною.

Тому про всяк випадок, рекомендуємо зміцнювати картопляні посадки перевіреними часом методами – так, щоб навіть якщо колорадський жук нападе, шанси були на вашому боці!

Один з кращих варіантів, це внесення після того, як картопля проросте і прикраситься листочками, добрива у вигляді розчину деревного попелу.

Насичений мінеральними речовинами, він зміцнює імунітет рослин, робить їх більш витривалими перед атаками будь-яких шкідників.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *