Секрети пасинкування перцю, для відмінного врожаю

Практично всі дачники знають про важливість пасинкування томатних кущів, однак, мало хто заморочується на формування рослин болгарського перцю. Тим часом, грамотне вирощування цієї культури дозволяє збільшити врожаї в два – два з половиною рази! Ще вчасно зроблене прищипування перцю допомагає стати рослині потужним, сильним, з товстими стеблами, які є відмінною опорою для підростаючих плодів.

Як показує практика, на таких сформованих кущах перці встигають визріти прямо на кущу, і ростуть вони не по одному-два, як зазвичай це буває, а відразу по кілька штук, практично, пучками.

Коли починати формувати перцевий кущ?

Приступати до безболісного видалення зайвих пагонів можна лише тоді, коли рослина досягне 30-35 см у висоту. Часто буває так, що таких розмірів саджанці досягають ще в розсадних ящиках, однак, не рекомендується починати формувати перець раніше, ніж вони «переїдуть» на постійне місце проживання – в теплицю або грунт.

Як правильно прищипувати перець?

Визначтеся для себе, скільки скелетних гілок ви хочете залишити на рослині – одну, дві або три. Найчастіше городники залишають по два або три скелетних втечі, решта слід акуратно видалити.

Дійте чистим гостро наточеним інструментом – секатором або ножицями. Не слід відразу видаляти всі «зайві» гілочки, цими діями ви вженете рослина в стрес, і вона може загальмувати в зростанні.

Розгляньте схему – після цього питання, навіть якщо вони і виникли, знімаються:

Ще кілька корисних порад:

– Видаляйте пагони поступово, з інтервалом в декілька днів.

– Через пару тижнів після процедури прищипніть верхівки скелетних гілочок, такий захід дозволить виростити потужний, сильний кущ.

– Ще один момент: після прищипування не поливати перець пару днів, відкриті ранки – відмінне середовище для розмноження патологічних мікроорганізмів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *