Про що говорять викривлені плоди огірків і що з цим робити

При зборі врожаю, ми іноді помічаємо, що трапляються викривлені огірочки. Що можна сказати за зовнішнім виглядом плоду про стан всієї рослини?

Плід “лампочкою” – недолік калію. Вносимо сірчанокислий калій за рекомендацією на упаковці під корінь, або позакореневе підживлення (по листу) попільною витяжкою

Плід “дзьоб” – недолік азоту. Підгодувати настоєм коров’яку – (1:10) або пташиного посліду (1:20), селітрою або сечовиною (див. Інструкцію на упаковці). Мінеральні добрива вносяться тоді, коли треба терміново і швидко виправити ситуацію.

Плід “гантеля” – велика різниця нічних і денних температур або полив холодною водою. Необхідний полив теплою водою з малою концентрацією азотного добрива, укриття від перепадів температури.

Потворний, кривий плід – недолік бору. Використовують будь-які препарати, що містять бор (борна кислота). Позакореневе підживлення по листу.

При вирощуванні огірків слід звернути увагу на оптимальну рекомендовану температуру, час і кількості поливу. Рослини потребують достатньому поливі теплою і відстояною водою. При сухому грунті огірки не можуть використовувати поживні речовини, що містяться в ньому.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *