Перевірений спосіб посіву моркви, який гарантує великий урожай

Пропонуємо вашій увазі метод посіву моркви перевірений роками. Завдяки вам вдасться отриматию хороший урожай.

Грядку для моркви починаємо готувати заздалегідь. Морква віддає перевагу родючому, пухкому, не кислому грунту. Раскисляють грунт доломітовим борошном, додають попелу.

Перед посівом, насіння моркви загорніть в марлевий мішечок і закопайте в грунт, приблизно на багнет лопати. Залишіть насіння в грунті на 10-14 днів. Перебуваючи у вологому грунті насіння набухнуть і з ними буде легше працювати.

Щоб насіння не прилипали до пальців, для полегшення роботи, обсипають їх крохмалем. Так вони будуть набагато помітніше на темному тлі грядки, що дозволить їх рівномірно, на потрібній відстані, розподілити по борозенками. Посіяну таким способом морква не потрібно буде проріджувати.

Грядку проливйте розчином марганцівки. У невеликій ємності розчиніть 3 гр речовини і вилийте в 10 л-е відро з водою. Тільки після цього розподіляйте насіння по борозенками, і засипайте сухим пухким грунтом, злегка приминаючи. Відстань між борознами 20-25 см. Завжди борозенки робіть вздовж грядки, щоб морква добре провітрювалася.

Коли з’являться дружні сходи, моркву підгодуйте спеціальним розчином. Для його приготування, візміть таку ж кількість марганцівки, розведіть водою, додайте 3г борної кислоти. Суміш розбавте в 10 літрах води і поливайте сходи. Після такої підгодівлі, морква швидко зростає і набирається сил. Морквяна муха ваші грядки буде облітати стороною.

Додатково можна обприскати моркву знежиреним молоком (1 л), розведеним в 9 літрах води, з додаванням 3 капель йоду.

Всі гряди обов’язково мульчують трохи підсушеною травою. Під мульчею, грунт не покривається кіркою, утримується волога, не ростуть бур’яни.

Поливайте моркву тільки спочатку зростання, до появи 3-х добре розвинених листків. До цього часу у моркви добре розвивається корінь і вона здатна добувати воду з грунту самостійно.

Завжди чергуйте свої посадки, ніколи не садіть один і той же овоч на старому місці. Поруч з морквяними грядками можна висаджувати цибулю. Виходить додатковий захист від морквяної мухи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *