Відсутність відповіді – це теж відповідь і дуже потужна

Якщо ваш партнер мовчить – це зовсім не означає, що йому все одно. Це всього лише означає, що йому довелося багато чого пережити і переосмислити, і через все це він пройшов без вас.

Можливо, мовчання сприймається, як відсутність відповіді. Але правда полягає в тому, що в цьому мовчанні – величезна сила. Коли вам не відповідають, це може створити оманливу ілюзію безпеки, але насправді ви отримуєте більше ніж зрозуміле повідомлення. І це не те, що можна ігнорувати.

Відсутність відповіді – це відповідь у відносинах
Найчастіше, коли в стосунках панує мовчання у відповідь на будь-яке питання або прохання, то це означає, що ви наближаєтеся до сумної розв’язки – розриву відносин. Якщо ви очікуєте відповіді, але так і не отримуєте її, знайте, що щось кардинально змінилося. Ви вже повинні розуміти, що відбувається щось дуже серйозне. І вже ніколи не буде, як раніше.

Те, що вам не відповіли, не означає, що відповіді не послідувало. Відсутність відповіді в стосунках і є самою відповіддю. У самих різних обставинах і «декораціях» – це є сигналом, що справи придбали небажаний поворот.

Якщо людина відповідає вам мовчанням, це означає, що вона вважає: ви не заслуговуєте іншої відповіді. Це означає, що вона вже вирішила, що ви не стоїте її зусиль.

Не кажучи нічого – вони говорять так багато. Не промовляючи ні слова, вони дають зрозуміти, що більше не вірять і не довіряють нам. І більше не відчувають, що можуть ділитися з нами найпотаємнішими думками і почуттями.

Це означає, що ці люди повільно розсовують прірву між вами, тому що їм погано поруч з нами. І навіть якщо вам здається, що вони повністю закриті і не розмовляють з вами, це не так. Вони буквально кричать про те, що відчувають.

Чому відсутність відповіді – відповідь?
Відсутність відповіді від кого-небудь означає, що ці люди вважають за краще звернутися до іншої людини за підтримкою чи порадою, ніж до вас. Це означає, що вони спробують заповнити виниклу порожнечу іншими людьми. Що в їх душі – більше немає місця для вас.

Це означає, що відтепер вони будуть дарувати свою енергію і тепло іншим людям. Навіть якщо ви готові вислухати і допомогти. Ні, вас вони більше не хочуть: це марна трата часу, слів і емоцій. Вони вже прийняли рішення, що з вами – марно розмовляти, адже, така близький і дорогий зв’язок давно втрачено.

Вони відчувають, що більше не мають сил і енергії тягти на собі ваші відносини. І їм набагато легше відпустити їх, ніж боротися з вітряними млинами. Їм набагато легше забути, як багато ви для них значили і як довго. Як були дорогі й улюблені … Ось чому кращий вихід для них – просто ігнорувати вас і вести себе так, немов ви не заслуговуєте навіть пояснень.

Якщо ваш партнер мовчить – це зовсім не означає, що йому все одно. Це всього лише означає, що йому довелося багато чого пережити і переосмислити, і через все це він пройшов без вас.

Якими б не були зараз часи у них, поганими або хорошими, вони вибирають йти далі без вас. Власною дорогою. Вони більше не хочуть обманювати себе помилковими ілюзіями. Вони вважають за краще сміливо подивитися життя в обличчя і йти вперед. Для вас більше немає місця на цій дорозі. Відповідно, ви і не отримаєте іншої відповіді, крім мовчання. І це говорить багато про що …

Коли відсутність відповіді – відповідь: що з цим робити?
Звичайно, ви можете не погодитися з нами. І сказати, що мовчання може означати дуже багато речей. І, можливо, матимете рацію. Але, врешті-решт, вам доведеться подивитися правді в очі. Людина, яка щиро любить вас, не буде відповідати мовчанням. Людина, яка любить вас, не стане так поступати з вами. Тому що такі люди знають, що мовчання заподіює величезний біль коханій людині.

Людина, яка по-справжньому любить вас, завжди відповість. Що б не відчував і як би не був ображений. Він зробить це хоча б для того, щоб ви не вирішили, що всі ваші старання і зусилля – марні. Чітко і ясно пояснить, що не так, і як це можна виправити.

Так що, якщо вам не відповіли – це теж відповідь. І вона дуже жорстока: кохання більше немає. Тому що справжня і щира любов завжди передбачає відповідь.

Любов ніколи не мовчить. Любов ніколи не буває байдуже-мовчазною. Любов – це не те, що ви повинні випрошувати або вимолювати у іншої людини.

Любов передбачає взаємність. І якщо ж у відповідь ви не чуєте ні слова – це значить, що пора сказати собі правду. Правду про те, що кохання більше немає. Воно померло.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *