Що буде, якщо з’їдати по одному зубчику часнику щодня

Часник — одна з найдавніших овочевих культур, про яку, між іншим, писали ще древні шумери більше 4,5 тисячі років тому. Його специфічний аромат і гастрономічні якості широко відомі по всьому світу. Так що робить часник настільки популярним рослиною? Додатково до всього він ще й дуже корисний!

Давай детальніше дізнаємось про цю рослину. Які його позитивні і негативні якості, невже настільки він корисний? Інакше чому взимку на цей продукт ціни такі надзвичайно високі ?!

ЩО РОБИТЬ ЧАСНИК

Історія

За всю нашу історію часник не раз ставав у нагоді людині. Його шанували за «магічні» властивості і використовували як засіб від шкідників посівів. Єгипетські фараони включали його в раціон своїх працівників, щоб тим вистачало сил на будівлі пірамід. Стародавні греки змішували часник з медом, щоб підвищити чоловічу силу і очистити легені. А римляни брали головку часнику в походи як талісман

Іспанське місто Лас-Педроньєрас сьогодні офіційно вважається світовою столицею часнику . До речі кажучи, на Русі ця рослина з’явилася ще в 9-му столітті. Так що нашим з тобою предкам вистачило часу, щоб вивчити часник вздовж і поперек і навіть зробити для себе деякі висновки.

Засіб від застуди

Часник містить в собі речовину алліцин . Чим більше ароматний зубчик часнику, тим більше в ньому цієї речовини. Численні дослідження різних лабораторій вже підтвердили противірусні властивості аллицина. Більш того, ця речовина виявилося здатне зміцнювати імунну систему людини

В цілому неможливо визначити конкретну дозу часнику для профілактики людини, наприклад, від застуди. В середньому рекомендується вживати не більше 1-2 зубчиків часнику в день. Найкраще спершу розчавити часточку долонею або за допомогою ножа, а потім порізати її на крейді шматочки. Таким чином вся доза аллицина потрапить в твій організм.

помічник стоматолога

Через властивостей, властивих часнику, різко знижується шанс на розвиток запальних захворювань порожнини рота і ясен. Більш того, часник абсолютно в силах прибрати вже наявні запальні процеси. Мікроелементи під назвою фітонциди , що знаходяться в кожному зубчики часнику, мають потужну бактерицидну дію. В їх природі боротися з небезпечними для людини патогенними мікроорганізмами, що само по собі досить складно переоцінити.

Антиалерген

Ще одне полезнейшее речовина, етилацетат , пригнічує появу білків гістаміну, які, в свою чергу, є результатом впровадження алергенів в організм. Іншими словами, рятівний зубчик часнику здатний придушити реакцію організму на сезонну алергію (сльози, потовиділення, почервоніння шкіри і т.д.).

зберігає молодість

Все той же аллицин, що допомагає тобі боротися із застудою , має також дію сильного натурального антиоксиданту. Таким чином, при достатній кількості цієї речовини шкіра людини менше піддається хвилювань на клітинному рівні і довше залишається молодою і здоровою.

лікує печінку

Часник допомагає печінки в її природною роботі, а саме детоксикації. Поки цей орган займається очищенням всього організму, часник виділяє речовини, які серйозно збільшують утворення ферментів печінки, що беруть участь в детокс.

Крім того, ми не можемо не згадати про те, що постійне вживання часнику уповільнює розмноження бактерій і мікробів в організмі жінки. В цілому це допомагає організму боротися з факторами, що приводять до молочниці .

Чим часник може нашкодити

Перш за все, часник часто використовується в багатьох кухнях світу. І при цьому він потужно посилює апетит . Так що людям, що сидять на дієті або займаються спортом, буде не зайвим знати про це. Наприклад, навіть кілька зубчиків часнику, доданих в овочевий салат, можуть змусити людину з’їсти відразу кілька порцій.

Часник протипоказаний людям з проблемним шлунком, кишечником, захворюваннями нирок і печінки. Також рекомендуємо утриматися від часнику вагітним і годуючим жінкам. Навіть звичайній людині порція в 3-5 зубчиків в день уже не рекомендується.

Ось такий він, наш часник. До слова, часник нерідко вживають в дуеті з салом. А це, між іншим, не тільки смачно, але ще й корисно. Адже сало, як і часник, активно розщеплює жири в організмі людини і здорово допомагає боротися із зайвою вагою, особливо з целюлітом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *