Чим підгодувати томати після висадки розсади на грядку, щоб отримати великий і смачний урожай

Що може бути прекрасніше, як зірвати ароматний і соковитий помідор зі своєї грядки. Але хочеться ж не тільки поїсти томатів, але ще і законсервувати і пригостити рідних і друзів.

Правил агротехніки по вирощуванню томатів досить, але для рясного плодоношення мало удобрити грунт перед посадкою томатів, важливо ще і культуру підгодувати.

Щоб коренева система після пересадки добре розвивалася і рослина швидко адаптувалося до незвичного середовища, бажано відразу ж полити рослину розчином янтарної кислоти. На відро води, досить 3 таблетки.

Все корисне що ми закладаємо при посадці в лунку, йде на формування кореневої системи, і вже на нарощування надземної частини, корисних мікроелементів недостатньо. Тому важливо через пару тижнів після висадки томатів на грядку внести першу підгодівлю.

Чим підгодувати томати

У цей період рослина потребує азотно – калійні підгодівлі.

Для підгодівлі томатів можна ще в день посадки томатів приготувати зелене добриво. Про нього знають практично всі досвідчені дачники і більшість вважає його кращою заміною гною, тільки воно краще засвоюється рослинами.

Приготування

Відро майже повністю наповнити бур’яном, (рекомендуємо використовувати кропиву, так як вона є найбагатшою на мікро і макро елементи) і залийте водою. Накривйте кришкою і дайте настоятись.

У день внесення підгодівлі в відро з 9 – ти літрами води додайте літр зеленого добрива і півплітрову банку попелу, все перемішайте. Щоб рослина не піддавалося різним грибкових захворювань в підгодівлю додайте 20 крапель йоду. Внесіть підгодівлю під корінь по вологій землі і обприскайте з пульверизатора по листю.

Така підгодівля дозволяє наростити потужну кореневу систему, надземну частину, сприяє кращому зав’язуванню нових зав’язей і практично не хворіє.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *