Чим підживити картоплю під час цвітіння, щоб отримати високу врожайність

Мрієте виростити велику кількість картоплі, а в підсумку отримуєте мізерний урожай? Сподіватися тут можна тільки на дієві підгодівлі. Саме вони допоможуть поліпшити родючість овочевої культури в кілька разів.

Немає нічого страшного, якщо ви не маєте досвіду у внесенні підгодівлі. Трохи теорії і будь-який новачок перетворюється на справжнього професіонала. Сьогодні ми розповімо вам про всі моменти, які варто врахувати при підживленні картоплі.

Час підгодівлі

У випадку з картоплею добрива варто вносити під час цвітіння. Саме в цей період рослина отримає від них максимальну користь.

Вносити підгодівлі можна двома методами – кореневим та позакореневим. Початківцям городникам краще почати з першого способу.

Поширені питання на рахунок вирощування картоплі

У городників, які не так довго займаються вирощуванням картоплі може виникнути маса питань. Щоб не наробити помилок, необхідно знати відповіді хоча б на найголовніші з них.

Чи потрібно видаляти квіти на кущах?

Видалення квіток буде доречним тільки в тому випадку, якщо картопля вирощується для насіннєвого матеріалу. Це збільшить кількість бульб. Але розмір самих плодів стане набагато менше.

Чому на картоплі не зав’язуються суцвіття?

Зараз виведено багато нових сортів картоплі, на яких практично не зав’язуються суцвіття. Тому, за відсутності квіток не варто хвилюватися. Вони з’являються тільки на класичних сортах.

Але варто звернути увагу на те, що відсутність суцвіть може бути викликано і недоліком вологи.

Як удобрювати квітучу картоплю?

Під час цвітіння картоплі необхідні прикореневі підживлення. У цей період вона витрачає всі сили на формування бульб і вимагає додаткового підживлення.

Першу підгодівлю внесіть, як тільки картопля почала цвісти. Вона складається з деревного попелу (3 ч.л) і сульфату калію (1 ч.л). Ці пропорції розраховані на 1 кв. метр. Отримана суміш вноситься прямо під кущики картоплі.

Через тиждень приходить час другої підгодівлі. Тут використовуйте 30 гр. сечовини, розведеної в 10 літрах води.

Розчином рясно полийте картопляні кущі, прямо під корінь. Таку підгодівлю можна використовувати навіть в дощову погоду, так як вона практично не вимивається з грунту.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *