Чим підживити сливу навесні, щоб урожай був рясним

Навесні слива потребує великого обсягу поживних речовин, щоб виростити зелену масу і плоди. Тому дуже важливо навесні ретельно доглядати за плодоносним плодовим деревом, вносити добрива. Розповімо детальніше, які добрива вносити, щоб отримати рясний урожай.

Для чого потрібні добрива?

Органічні добрива потрібні сливі навесні в період активного нарощування зеленого листя, пагонів і кореневої системи. Саме тому кожну весну потрібно вносити перегній, компост, курячий послід або інші органічні добрива,

Мінеральні добрива потрібні сливі в період формування плодів до плодоношення. У цей період сливу потрібно забезпечити всіма мікроелементами, особливо калієм, який впливає на якість плодів.

Восени після плодоношення слива також потребує органічних і мінеральних добривах, як і навесні. Оскільки в цей період йде процес росту кореневої системи, а також дерево восени закладає плодові бруньки для плодоношення на майбутній рік.

Коли вносити добрива для сливи?

  1. Перший раз удобрюють сливу в період розпускання бруньок,
  2. Другий раз вносять добрива перед цвітінням,
  3. Третій раз підгодовують сливу після цвітіння,
  4. Четверту підгодівлю проводять в липні для гарного росту і формування плодів,
  5. П’яту підгодівлю проводять восени.

Які добрива потрібно вносити навесні?

Навесні, як тільки зійде сніг з грунту, потрібно внести органічні добрива. Ми пропонуємо внести перегній або компост, це натуральні добрива. На одну сливу йде одне відро гною об’ємом 10 літрів. Гній розсипте навколо сливи і по всьому пристовбурному колі і зашпаровуйте в грунт.

Замість цих добрив можна внести хімічні добрива, наприклад, сечовину з розрахунку 10 г на 10 літрів води. Вносити добрива краще всього в ямки, які потрібно викопати по периметру пристовбурного кола.

Мінеральні добрива вносимо такі: 45 грам суперфосфату і 25 грам сульфату калію. Також підгодовую сливу натуральним, мінеральним добривом – деревним попелом. Його вносимо в вигляді попельного розчину або сухий попіл зашпаровую в грунт.

Своєчасна і правильна підгодівля ваших слив – обов’язково віддячить вам гарним урожаєм.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *