Збільшуємо урожай малини. Проводимо ефективну підгодівлю в квітні

Для рясного врожаю малини навесні обов’язково потрібно доглядати за малиною. У квітні потрібно проводити підгодівлю цього ягідного чагарника, оскільки саме малина чуйна на добрива. Адже від внесених добрив залежить ріст пагонів і урожай малини.

У квітні малина вже починає розпускати листя. У цей період і до того, як листя повністю розпуститься я проводжу підгодівлю органічними добривами. Органічні добрива містять азот, цей мікроелемент необхідний малині для зростання зеленого листя, молодих пагонів, які в наступному році будуть плодоносити. Тому, чим більше пагонів, тим більше буде урожай. До того ж азот також впливає на формування і розмір ягід.

Органічні добрива для підживлення малини:

  • коров’як,
  • перегній,
  • компост,
  • торф,
  • курячий послід.

Йдеться тільки про весняну підгодівлю. Рекомендуємо у квітні підгодуваим малину рідкими добривами. Робимо так, оскільки навесні малина потребує вологи, адже у цієї рослини поверхнева коренева система. Особливо стежте за вологістю грунтів в період формування ягід.

Отже, рідке добриво готуємо наступним чином: в 10 літрах води розводимо 1 літр коров’яку. Добре перемішуючи розчин і залишаємо на добу настоюватися, бажано в теплому місці. У квітні ставимо на сонячне місце, оскільки бувають ще холодні дні. Готовий настій ще раз перемішуємо і поливаємо малину.

Після цього мульчують малину перегноєм або компостом. Влітку, коли скосите траву, укладіть її навколо малини. Адже це також є додатковим харчуванням для малини. А також мульча захищає ґрунт в літні спекотні дні від нагрівання. Оскільки коренева система розташована близько до грунту. І перегрівання грунту негативно впливає на ріст і розвиток куща. А може в спекотне літо і зовсім погубити рослину.

Виходить, що коров’яком проводимо, рідку підгодівлю. А перегноєм, компостом або торфом мульчуюємо малину. Замість коров’яку можна використовувати курячий послід. Але тут потрібно бути обережніше, оскільки це добриво можна сказати чистий азот. Розводити курячий послід потрібно 1:12, щоб коренева система від підгодівлі не отримала опіків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *