Що варто зробити з смородиною навесні, щоб отримати гарний урожай солодких ягід

Для збільшення цукристості, розміру і врожайності на пряму впливає калійне добриво. Така підгодівля дозволяє збільшити синтез цукру, і ягоди стають набагато солодший.

Підживлення краще вносити коли бруньки починають набухати, на кожен кущ використовують відро розведеного розчину, але щоб ефект збільшився в рази, і смородина змогла краще увібрати в себе всі необхідні корисні речовини, грунт під кущем обов’язково рихлять.

Для смородини відмінно підійде препарат Калімаг, так як в ньому міститься багато Калію, також це добриво можна вносити і під агрус. Особливо, якщо він здрібнів, і ніякі інші заходи вже не допомагають.

Як правильно розвести Калимаг

Калімагом проводять не тільки полив, а й обприскування. Перші поливи вносять зазвичай в травні, але залежить, звичайно, від погоди. Щоб приготувати полив, потрібно на 10 літрове відро води додати 3 столових ложки калімага. Для надто молодих кущів смородини можна додати всього 2 ложки на відро.

Закріплення результату органікою

Другу підгодівлю, яку варто внести, це підгодівля з органіки. Змішують гній 1 до 1 і вносять в період активного цвітіння. Після цього кущі не чіпають до збору ягід. Всі шкідники і болячки зазвичай смородину обходять стороною, якщо смородина здорова і міцна.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *