Чим підгодувати огірки під час плодоношення

При вирощуванні огірків не варто забувати про правильну і помірну підгодівлю. Якщо не вносити добрива, то це може негативно відбитися на смакових якостях овочів, та й обсяг врожаю буде не таким великим, як хотілося б. Крім цього брак мінералів, поживних компонентів негативно відбивається на зростанні рослин, вони постійно хворіють, імунітет у них сильно знижується.

Я рекомендую на етапі цвітіння і формування плодів проводити підживлення. І не потрібно купувати спеціальні добрива, в цій справі допоможуть доступні і дешеві народні засоби, які перевірені часом.

Йод

Це корисна річ, яка має необхідні речовини для нормального росту і плодоношення огірків. Для підгодівлі робиться розчин – в 5 літрів води додається 3-5 крапель засобу з концентрацією 5%.

Готовий розчин можна використовувати для обробки рослин, а саме для обприскувань листя, стебел. Також засіб підходить для кореневих підгодівель, а саме для поливу. Доповнити склад можна хлібом і молоком, він стане набагато корисніше.

Харчова сода

Це універсальний засіб, який підгодовує огірки, захищає від негативних факторів. Після внесення соди поліпшується зростання огірків, збільшується плодоношення, а також смакові якості огірків стають набагато краще. Для добрива рекомендується застосовувати содовий розчин з концентрацією 1%.

Пташиний послід

Це дуже корисна і поживна підгодівля, яка має в складі високий показник азоту. Але ось працювати з нею потрібно з максимальною обережністю. Масу потрібно залити водою у співвідношенні 1 до 20. Потім вона повинна постояти протягом 5 днів. Після добриво буде готово, його варто розбавити водою в пропорції 1:3, а потім можна застосовувати для поливу рослин.

Хлібна підгодівля

Для поліпшення плодоношення, прискорення формування плодів і поліпшення їх смаку варто використовувати хлібну закваску. Робиться вона дуже просто – в відро поміщається черствий хліб на 2/3, а потім він заливається водою до самого верху ємності. Прикривається кришкою і залишається бродити протягом тижня.

Після того як підгодівля буде готова її можна застосовувати. Перед внесенням все проціджують від хліба, рідина розводиться водою у співвідношенні 1 до 10. А ось хлібну масу можна відправити в компостну купу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *