Спосіб, який значно підвищує кількість зав’язів на помідорах

Безсумнівно, що вирощувати томати, а тим більше збирати урожай з них, люблять практично всі. Однак досить часто трапляється так, що як би не старалися і скільки б не прикладали зусиль, помідорів виростає занадто мало.

Виявляється, щоб урожай помідорів був багатим, існує безліч способів. Один з найпростіших і дієвих методик – це збільшення зав’язі на кущах томатів. Досвідчені городники, радять підійти до вирішення цього завдання комплексно.

Так, ще на етапі створення грядок, потрібно посадити квіти поруч з кущами томатів. Вони будуть залучати більше число потрібних комах, щоб ті й запилювали томати. Ще один важливий момент, якщо томати ростуть в теплиці, то досить часто потрібно її провітрювати. Для цього достатньо відкрити двері і створити в теплиці протяг, а вже вітер зробить свою роботу.

І один з найважливіших заходів, якщо на томатах дуже мало зав’язей, хоча і достатня кількість квіток, – це проведення «штучного запилення». Виявляється саме через недостатнє запилення, квітки просто опадають, і при цьому не формуються зав’язі. Тут то і криється помилка багатьох дачників по частині штучного запилення рослин.

До речі, допомогти томатам в цьому питанні зовсім нескладно. Потрібен час від часу злегка струшувати кущі, щоб пилок з однієї рослини потрапляв на квітки інших. Це досить неважко і швидко, тому не нехтуйте даними методом запилення. Запилюючи рослини – буде багато якісних зав’язів, що в свою чергу принесе вам багатий урожай помідорів.

Ось такой ефективний, але дуже простий спосіб збільшити число зав’язів на кущах томатів. А в результаті томати віддячать щедрим урожаєм за таку турботу про них, адже у рослин і людей все взаємно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *