Для чого я купую крохмаль пачками. 14 дивовижно корисних властивостей

Раніше крохмаль користувався великою популярністю. Хочеться нагадати, де може стати в нагоді картопляний крохмаль.

Чистка срібла

Для очищення столових приладів необхідно приготувати крохмальний розчин, для цього в воді потрібно розчинити 2 ст.л. крохмалю. Прилади помістити в розчин і витримати протягом 9 хвилин. Після зазначеного часу гарненько помити, сполоснути.

Миття вікон

Крохмаль перетворить миття вікон в задоволення. Крохмальна вода відмінно прибирає всі забруднення, при цьому не залишає розводів, а тільки дзеркальний блиск.

Чистка килима

Від свіжих жирних плям на килимах буде легко позбутися, якщо пляму присипати невеликою кількістю крохмалю. Він вбере жир, а залишки порошку легко буде прибрати за допомогою пилососа.

Допомога при опіках

Легкі опіки (1 ступеня), коли є тільки невелике почервоніння можна пом’якшити кашкою з крохмалю. Прохолодна суміш відмінно охолодить пошкоджену ділянку і зволожить пошкоджену шкіру.

Допомога в розгладженні білизни

Крохмальна вода допоможе розгладити дрібні складки на білизні. Для цього готують розчин в співвідношенні: вода 250 мл. / крохмаль 1 ст.л.

Позбавлення від запаху у взутті

Крохмаль, володіє відмінними абсорбуючими властивостями. Таким чином, порошок, насипаний в черевики, всього за ніч прожене неприємний, нав’язливий запах.

Чистка шкіряних виробів і меблів

Одяг і предмети меблів легко можна очистити за допомогою крохмалю. На проблемну ділянку насипати невелику кількість порошку. Через 5-10 хвилин протерти це місце вологою ганчіркою.

Заспокійливий засіб

Для приготування заспокійливого засобу необхідно змішати невелику кількість порошку з декількома краплями ефірного масла. Потрібно вдихати пари суміші протягом декількох хвилин.

Полірування дерев’яних меблів

Надати привабливого блиску потемнілим меблям можна, протерши поверхню крохмальним розчином. Для розчину змішують крохмаль і воду в співвідношенні 1: 1.

Чистка м’яких іграшок

М’які іграшки легко позбавити від пилу, посипавши їх крохмалем і гарненько струснувши в закритому пакеті. Порошок забере на себе всю пилюку. Такий спосіб позбавить від необхідності прати іграшки, потрібно буде тільки пропилососити.

Від зморшок

Картопляний крохмаль відмінно живить і зволожує шкіру, його можна застосовувати для приготування домашніх масок.

Приготування підливи

Підливу можна зробити більш густою не тільки за допомогою борошна, а й крохмалю. Кількість крохмалю визначається на око.

Приготування повітряного омлету

Зробити омлет пишним можна за допомогою додавання в яєчну суміш невеликої кількості крохмалю. Маса вийде пишною і повітряною.

Від скрипу підлоги

Порошок крохмалю заповнить невеликі тріщини в підлозі, які і є причиною скрипу.

Можливо, ця інформація буде комусь корисною.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *