Хитрості вирощування сочного кропу без парасольок

Влітку ми активно використовуємо зелень в самих різних стравах. Особливо затребуваною добавкою є кріп. Ця універсальна зелень здатна доповнити багато продуктів і надати їм приємний аромат. А якщо кріп ще вирощувався в домашніх умовах, то він буде дуже корисний для вашого організму.

Але далеко не у всіх городників виходить виростити на городі хороший урожай кропу. Якщо зелень посаджена правильно, вона повинна рости протягом всього літа. І тільки з приходом осені кріп викидає свої парасольки.

Існує кілька невеликих секретів, які допоможуть виростити вам гарний урожай кропу:

1. Вибір відповідного сорту.

З цим моментом потрібно бути дуже уважними. Найкраще вибирати сорти, призначені для вирощування пишного врожаю. Вони будуть радувати вас своїми ароматними гілочками все літо. Найпопулярнішими сортами тут будуть “Салют” і “Алігатор”.

Але якщо вам необхідні тільки парасольки кропу для консервації, то потрібно буде вибрати інший сорт. Такі різновиди як “Гренадер” і “Парасольки” забезпечать вам довге цвітіння.

2. Правильна методика посадки.

Розбиваю насіння кропу не на грядки, а на купкк. Перед посадкою потрібно зробити маленьку лунку, діаметр якої становитиме 15 см. Туди знадобиться висипати кілька насінин кропу і засипати їх землею. Потім щедро поливаємо насіння і чекаємо перших сходів.

Рекомендуємо спробувати цей метод на практиці. Він не стане відбирати у вас багато часу, а навпаки, позбавить від зайвих турбот. Більше не доведеться морочити голову посадкою різних сортів кропу. Завдяки простій хитрості, все необхідне буде завжди у вас під рукою.

Візьміть на замітку

Якщо ви хочете мати свіжий кріп на городі протягом усього літа, то садіть насіння регулярно з перервою в два тижні. Останній посів кропу у відкритий грунт випадає на закінчення серпня.

В кінці літа умови для вирощування насіння стають непридатними. Кріп доведеться вирощувати в теплицях або купувати в магазині.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *