Весь світ – зодіак: яка ви країна по гороскопу?

Сьогодні Магічна Куля перефарбувалася в глобус і повідомила, що у кожної країни є свій характер, а деякі – ну точнісінько як у знаків зодіаку!

Козеріг – Німеччина

Закон і порядок. Міцна соціальна структура – найкраща в світі. Акуратність. Педантичність. Чистота. Тиша повинна бути в бібліотеці! І майже військова дисципліна. Жартувати хочете? Жартують у нас на певних фестивалях, щоб ви знали, а зараз – “арбайтен унд дисціплірен”! Загалом, не дивно, що саме Німеччина породила Третій Рейх і завоювала півсвіту. Але потім вони все зрозуміли, усвідомили, виплатили компенсації і взагалі до сих пір намагаються всіма способами загладити свою провину. І, треба помітити, загладжують її не словами, а справами. Що, по суті, правильно: коли тобі кажуть щось приємне німецькою, все одно здається, що тебе проклинають і викликають по твою душу Сатану, така вже в них мова. Але в іншому ця країна – піонер, всім хлопцям приклад. Як Козеріг.

Водолій – Ізраїль

Абсолютно непотоплювана держава. Завойовувалася Ассирією, Вавилоном, Римом, арабами, хрестоносцями і Османською імперією. Жителі щоразу відповідали на це фразою «Ой, таки не робіть нам вагітну голову!» і переїжджали куди подалі, заселивши таким чином весь світ, але не втративши національної культури. А потім, вибравши зручний момент, заснували свій Ізраїль заново – з блекджеком і булочками. Правда, прямо на наступний день після заснування відразу п’ять держав оголосили Ізраїлю війну і напали, але Ізраїль досі їм всім показує дулю. Війна-війною, знаєте, а багатіти ніхто не відміняв. І Ізраїль все багатіє, розквітає і ускладнює процедуру репатріації, тому що туди всі хочуть. Медом вам всім намазаний і той Ізраїль, і той Водолій?

Риби – Японія

Острівна держава. Всі знають, що людям із Заходу складно зрозуміти людей зі Сходу, але японців взагалі ніхто не розуміє. А японців це абсолютно не турбує, вони стурбовані більш важливими речами. Наприклад, цвітінням сакури на схилах Фудзіями. А ви вже склали сад каменів і вмили рукави кімоно сльозами? Поспішайте, вам ще хентай почитати треба і на роботі померти від працьовитості. Загалом, ніхто не розуміє, як в одну маленьку Японію влазить технічний прогрес рівня «бог», Ліс Самовбивць, гейші, кодекс самураїв, мультики Хайяо Міядзакі і бонсай, причому все це існує в абсолютній гармонії. Самі японці у відповідь не розуміють, чому всі так дивуються, але про всяк випадок всіх до себе не пускають: іноземців в Японії – 2 відсотки. Приблизно стільком же людям на землі світить бути допущеними і осягнути хоча б маленьку частину багатого внутрішнього світу Рибок.

Овен – Ірландія

Маленька, але дуже горда держава. Десь глибоко всередині рівнини і м’який клімат, а зовні – неприступні скелясті береги і підступні затоки. Жителі, в загальному, такі ж: щиро вірять в ельфів і лепреконів, завзято танцюють, святкують День святого Патрика і постійно п’ють пиво. У себе вдома. За межами будинку теж п’ють, а ще всіляко хуліганять і б’ють морди випадковим перехожим. Скажеш: «Буйний, як ірландець», – і всім все зрозуміло. Але взагалі, ірландці народ хороший. Якщо їх не чіпати, то вони нап’ються собі і пісні заспівають. Прекрасні народні ірландські пісні про те, як же здорово було б убити нарешті всіх англійців. Тому що не було чого робити замах на незалежність гордої Ірландії! Ну і на свободу Овна не зазіхате теж, а то будуть вам і ельфи, і лепрекони, і свіжий Гіннес. За упокій вашої грішної душі випитий.

Телець – Швейцарія

Швейцарія – найкраща в світі країна. Ну, для тих, хто розуміє. З одного боку – пасторальні пейзажі, акуратні села, найчистіше альпійське повітря, краса, затишок, герань на всіх віконцях. З іншого – там все найякісніше: найнадійніші банки, найточніші годинники, найсмачніший шоколад. Життя в Швейцарії розмірене і спокійне: характер у місцевих жителів твердий, але зовсім не безглуздий; куди не просять – Швейцарія не лізе, але й собою зневажати не дозволить. Загалом, це, здається, і справді краща в світі країна, де всі хотіли б жити. З Тельцями теж всі хотіли б жити, це ми розуміємо. Але є нюанс: що Тельці, що Швейцарія – це, знаєте, дорого. Ні, ви не зрозуміли, це ДОРОГО. Ні, ну, а ви як хотіли? Найкраще – воно не для всіх.

Близнюки – Індія

Країна контрастів. Тут у нас райські куточки на березі ніжного океану, величні храми, мирна і мудра релігія, пісні, танці, Боллівуд. А ось тут у нас смітник, щури б’ються з мавпами за недоїдки, чоловіки їдуть верхи на поїзді, жінки перуть білизну в Гангу. І неважливо, що ви горорите, все одно ніхто не розуміє: в Індії 447 мов, дві тисячі діалектів і мільярд жителів. І вони мало того, що якось існують, так ще примудряються вчити йоги і аюрведи неосвічених західних людей і всіляко їх просвітлювати. І, кажуть, в Індію або закохуєшся на смерть, або говориш: «Більше – ніколи!» Загалом, все як з Близнюками. Але прояснюють вони знатно, цього не відняти. Деяким після зустрічі з Близнюками так і не вдається затемнити назад і доводиться навічно йти в Ашрам.

Рак – Данія

Суворий клімат не заважає данцям вважати себе чи не найщасливішою нацією в світі. Світ у відповідь намагається зрозуміти, чи дійсно все так просто, як кажуть данці: потрібно просто жити «хюгге». Вся справа в свічках, пледі, камінах і какао з зефірками. Просто зроби собі затишок – і будь щасливий! Приблизно так і живе Рак: робить затишно собі і близьким – і всім розповідає, що в цьому і є секрет щасливого життя. Так-так, віримо-віримо, як же. І, до речі, якщо ви зібралися іммігрувати кудись ближче до панянки-Рака, пам’ятайте: у неї там десь глибоко в душі збереглися вікінги.

Лев – Америка

Най-найкраща в світі країна. Найсильніша, найдемократичніша, найбільш вільна, найбільша і ще мільйон епітетів зі словом «най». А ви взагалі в курсі, що в Америці кожен громадянин – кожен! – може коли-небудь стати президентом ?! А ще Америка – країна мігрантів, там всім раді. Загалом, це вилита Левиця. Просто визнайте, що вона найкраща в світі – і все буде добре! Ну, майже добре. В тому сенсі, що індіанців – в резервації, мексиканців – за стіною, злочинців – на три довічних, всім недостатньо демократичним країнам потрібно терміново робити добро і чинити справедливість. Ні, а ви думали як? Статую Свободи бачили? Ось. Це – символ Левиці. Свобода! Що хочу те і роблю!

Діва – Сінгапур

Острів, держава, місто і столиця – все одночасно, і все це на маленькій площі. У Сінгапурі немає нічого. Тобто настільки нічого, що навіть прісну воду і пісок країна імпортує з Індонезії. При цьому Сінгапур – це місто-сад: за законом будь-яка будівля в ділових кварталах має на 30% складатися із зелені, уявіть собі. З законами в Сінгапурі взагалі дуже строго: за плювок на вулиці вас, звичайно, не повісять (вішають там за інше), а ось штраф впаяють такий, що без штанів залишитеся. Тому в Сінгапурі всі жителі виключно законослухняні і весь час посміхаються (а куди діватися, це ж острів). З іншого боку, чого б не посміхатися, якщо в Сінгапурі немає нетрів і жебраків (а адже це Азія!), А 3% населення країни – доларові мільйонери. Загалом, дайте Діві навести ідеальний порядок – і настануть загальне щастя та процвітання. А хто буде псувати повітря, того на головній площі висічуть бамбуковими палицями (палиці для биття продаються в будь-якому супермаркеті).

Терези – Англія

Країна-символ. Особливий англійський гумор, особлива англійська ввічливість, леді і джентльмени, файв-о-клок, найпопулярніша в світі королівська сім’я (баба Ліза править вже 66 років і не збирається припиняти!), Джеймс Бонд, Шекспір, пуританська мораль і Х’ю Лорі. Загалом, всі люблять Англію (ну, крім ірландців), всі говорять англійською і, загалом, всі хочуть бути Англією, а Англія бути як всі абсолютно не хоче і навіть збирається виходити з Євросоюзу. І, знаєте, ми ось взагалі анітрохи не здивовані. По-перше, «Англія ніколи не виступає на стороні переможеного. Тому вона і Англія. » А по-друге, бездоганна англійська репутація – вона, знаєте, дорогого коштує. В тому сенсі, що Англія, взагалі, половину світу зробила своїми колоніями, – і нічого. Ніхто особливо не обурювався. Як можна обурюватися поведінкою Терезів, вони ж такі класні!

Скорпіон – Камбоджа

Підкорила всіх, включаючи Анджеліну Джолі, яка в Камбоджу катається, як до себе на дачу. Тому що країна неймовірно красива, дивовижна, повна таємниць. І люди там чудові: відкриті, радісні, люблячі весь світ і ближніх своїх. Правда, у них там Пол Пот влаштував комунізм, переворот, громадянську війну, геноцид і рух «червоних кхмерів», в який охоче дітлахи записувалися, – але це, розумієте, буває. Як у Скорпіонів. А взагалі, Камбоджа – майже рай на землі. І поруч зі Скорпіоном теж рай. Якщо, звичайно, випадково на протипіхотну міну часів Пол Пота не наступати. У сенсі – на жало.

Стрілець – Австралія

Дивовижна країна-материк, де все з ніг на голову і багато-багато диких кенгуру. Зате Австралія дуже дружелюбна: ця країна мігрантів із задоволенням приймає майже всіх бажаючих – ну, з тих, хто в змозі накопичити грошей на квиток. І при цьому він розумний, освічений, згідний з принципами австралійського суспільства і не товстий (так-так, люди з ожирінням можуть тільки по туристичній візі приїхати, а щоб жити – ви спочатку схудніть. Нічого на наші податки лікувати супутні болячки!). Але потік охочих емігрувати до Австралії не висихає ніколи. Мабуть, тому, що Австралія – ​​справжній земний рай для крутих хлопців і дівчат. В Австралії всі намагаються тебе вбити: сонце там світить з убивчим випромінюванням ультрафіолету, уздовж узбережжя граються акули і закушують серферами, в тапочки заповзають отруйні павуки і скорпіони, а в унітазі можна виявити змію. А те, що в Австралії не отруйні, – то кенгуру або собака Дінго: трохи менш небезпечні, але нахабні. Загалом, Австралія – ​​це не країна, а одна суцільна пригода. Як життя Стрільця і ​​сам Стрілець.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *