Коли хтось обманює або погано ставиться до вас, справа в ньому, а не в вас

«Біль робить вас сильнішими. Сльози роблять хоробрішими. Розбите серце робить мудрішими. Так що подякуйте минулому за краще майбутнє ».
Всі ми час від часу стикаємося зі зрадою і брехнею з боку партнерів – різниця лише в тому, як ми ставимося до всього цього … Коли я в минулому зіткнулася зі зрадою самої, здавалося б, близької людини, зрадою раптової і підлої, перш за все подумала, що сама у всьому винна, що саме я підштовхнула його до зради.

Розумієте, тоді була переконана, що зі мною справді щось не так. Я ніколи не відчувала себе гідною любові в повній мірі. Та й не тільки любові. Мені здавалося, що я недостатньо струнка, недостатньо красива, недостатньо розумна, недостатньо талановита … Недостатньо достатня, в загальному.

І мені довелося пройти довгий шлях, щоб усвідомити один простий факт: коли хтось ставиться до мене абсолютно негідним чином, це вкрай рідко має відношення до мене. Поведінка інших людей щодо нас дуже багато говорить про них і нічого (або майже нічого) про нас.

І нарешті зрозуміла, що, коли мій вже колишній міняв жінку за жінкою, це було викликано перш за все його глибокою невпевненістю в собі і бажанням довести, що він такий собі альфа-самець, а зовсім не тим, що я нібито була «недостатньо хороша ».

Це була його проблема, а не моя. Це його его відчайдушно потребувало підживлення, для якої він використовував відносини з іншими жінками – просто тому, що він був недостатньо розвинений в емоційному або інтелектуальному плані, щоб подолати свої комплекси.

Вважаю, що всі ми повинні бути досить дорослими, щоб приймати на себе повну відповідальність за свої почуття, а не намагатися перекладати її на когось ще. Насправді мені було його майже шкода, адже він сам переконав себе в тому, що може отримати щастя лише з зовнішнього джерела. І що для того, щоб підняти самооцінку, він неодмінно потребує інших жінках.

До того, як я все це зрозуміла, зрада коханої людини розбивала мій світ на дрібні шматочки. Мені здавалося, що його вчинки автоматично роблять мене негідною не тільки його любові, але і любові взагалі.

Але тепер розумію, чого стою на самому ділі, і розумію, що цього у мене не зможе відняти ніхто і ніколи. Ми всі народжуємося гідними любові і хорошого життя, гідними щастя і прагнення до своєї мрії. Навіть якщо більше ніхто у всьому світі цього не бачить, це все одно правда.

Я повноцінна особистість, і мене цілком достатньо для всього, про що я мрію. І більше не зобов’язана нікому нічого доводити. Нікому і нічого.

Я зрозуміла, що більше ніж гідна любові і вірності, і якщо хтось не хоче або не може ставитися до мене так, як я ставлюся до нього, в цьому немає моєї провини, і це абсолютно нічого не говорить про мою особистості.

Зрозуміла, що повинна перш за все переслідувати власні інтереси і любити себе в достатній мірі, щоб вчасно йти з ситуацій і від людей, які заподіюють біль.

Відносини повинні бути для нас місцем духовного зростання, чимось, що здатне поліпшити і без того щасливе життя. Їх сенс зовсім не в тому, щоб один з партнерів обдаровував щастям свою нещасну «другу половинку» – це занадто велика відповідальність для будь-якої людини, і я більше не хочу її на себе брати.

Любов – це втілення чистої позитивної енергії. Якщо хтось намагається підрізати вам крила і посадити в клітку, це не любов, навіть якщо ця клітка золота. Це спроба контролювати вас і панувати над вами. Контроль заснований на тому, що ви повинні мати потребу в вашої «другій половинці» і в буквальному розумінні слова не уявляти собі життя без неї. Це що завгодно, але не позитивна енергія, так як контроль завжди заснований на страху.

Ніколи не розуміла, коли мені твердили, що, мовляв «однієї лише любові недостатньо». Насправді кохання завжди досить, тільки це має бути справжня любов, що виявляється в люблячих діях, а не в порожніх словах, нехай навіть ці слова будуть як завгодно красиві. Не можна стверджувати, що любиш когось і одночасно брехати цій людині – любов і брехня є взаємовиключними поняттями.

Хочу поділитися з вами основними речами, які зрозуміла за час моїх минулих невдалих відносин:

1. Коли партнер змінює або бреше вам, це практично ніколи не має до вас прямого відношення.

Ви досить гарні завжди, навіть тоді, коли слова і вчинки партнера змушують вас в цьому засумніватися.

2. Погана поведінка вашого партнера не кидає на вас тінь.

Якщо партнер зраджує, вам не потрібно соромитися цього і намагатися приховати, немов це ваша вина. Насправді подібна поведінка вашого обранця вказує на те, що у нього повнісінько проблем, які йому варто було б вирішити перш, ніж намагатися будувати з кимось стосунки.

3. Ваше почуття власної гідності залежить тільки від того, як ви сприймаєте себе самі, і більше ні від чого.

І вже точно не від того, скільки ви важите, чи перебуваєте в стосунках і наскільки престижна ваша робота.

4. Любов ніколи не буває поганою. Любов чудова, чиста і проста.

Зради – це погано і боляче, брехня – це погано, розбите серце – це погано, але всі ці речі не мають ніякого відношення до любові.

Так, все це дійсно заподіює нам біль, але зради, брехня і прагнення робити погано близьким людям породжуються страхом, а не любов’ю. Більш того, лише любов може залікувати рани, нанесені всім цим – і перш за все любов до себе. Почніть любити себе так, як ви того заслуговуєте. Почніть прямо сьогодні.

5. Те, що ваші останні відносини виявилися невдалими, ще не означає, що такими будуть і наступні.

Не відмовляйтеся від любові – краще відмовтеся від людей, які намагалися своїми вчинками довести вам, що любов погана.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *