5 способів виявити лицеміра в своєму оточенні

«Лицеміри – це такий сорт людей, які вдають, що гладять тебе, в той час як витирають об тебе свої брудні руки», – Джуліана Вільсон.

Часом в житті ви зустрічаєте і радієте тим людям, чия доброчесність є помилковою. Вони зачаровують вас, і ви, піддавшись їх чарівності, наділяє їх найкращими рисами характеру. Ці люди представляють сумнозвісну категорію «лицемірів». Лицемірство – це жахлива якість, яка змушує вас сумніватися в собі і мучитися.

Лицемірству властиво тактовно приховувати свої погані вчинки і перекладати провину на інших. Лицеміри є природженими брехунами і зрадниками. Саме так вони поводяться в свому звичайному середовищі.

Отже, як же нам навчитися виявляти подібних персонажів серед оточуючих нас людей, щоб не попастися в пастку їх обману?

1. ЇХ ВЧИНКИ ГОВОРЯТЬ ГОЛОСНІШЕ ЗА СЛОВА

Це попереджуючий сигнал, на який ви повинні звертати увагу в першу чергу. Лицеміри краще за всіх інших вміють чарувати і спокушати своїми промовами. Але їх слова практично ніколи не підкріплюються діями.

Вони з тих, хто дає вам гучні обіцянки, але ніколи їх не виконують. При цьому лицеміри завжди знаходять, що сказати в своє виправдання.

2. ВОНИ ВІДЧУВАЮТЬ СВОЮ ПЕРЕВАГУ НАД ІНШИМИ

Вони спробують довести, що є найскромнішими і смиренними людьми на Землі. Але якщо ви придивитеся до їх взаємовідносин з оточуючими більш уважно, то зрозумієте, що вони просто не виносять бути в одному ряду з іншими.

Вони вважають, що мають право вести себе саме так, як їм хочеться, при цьому відмовляють у свободі вибору іншим людям. Лицеміри хотіли б, щоб інші діяли б лише в визначеній ними самими системі координат.

3. ВОНИ ЗАВЖДИ РОБЛЯТЬ ВИННИМ КОГО ЗАВГОДНО, АЛЕ ТІЛЬКИ НЕ СЕБЕ

Що б не трапилося, навіть якщо світ перевернеться з ніг на голову, вони ніколи не визнають своїх помилок. Навіть якщо ви їх зловите на обмані, вони відразу ж звинуватять вас в дріб’язковості і нагадають про всі ваші минулі помилки, щоб за допомогою порівняння звести свою провину нанівець.

Завдяки цьому вони з будь-якої ситуації виходять сухими з води, при цьому позбавляючи вас впевненості в собі.

4. ВОНИ ЯВЛЯЮТЬСЯ РАБАМИ СВОГО ЕГО

Лицеміри вище всього на світі цінують своє его, яке впливає на всі їхні думки і поведінку. Їх егоцентрична природа перетворює в кошмар життя всіх оточуючих людей.

І врешті-решт вам набридає спілкуватися з людиною, яка має подвійне дно. Вам набридає те, що він вам навіть не дає право вказувати на його брехню. Тому що, скільки б ви не ловили його на обмані, він все одно буде в усьому звинувачувати вас.

5. ВОНИ ТИСНУТЬ НА ЖАЛІСТЬ

Деякі лицеміри поводяться абсолютне інакше. Вони люблять зображати з себе жертву. Кожен раз, коли їх в чомусь звинувачують, вони починають тиснути на жалість. Вони своїми мелодраматичними історіями вичавлюють з вас сльозу, не виказуючи вам при цьому навіть краплі подяки за підтримку.

Вони зловживають вашою добротою, вдаючись для цього до всіх можливих засобів.

Якщо не хочете зануритися в негатив, сумнівів і невпевненість в собі, уникайте спілкування з лицемірними людьми!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *