Засіб, яким обробляють фруктові дерева весною, щоб їх не чіпали шкідники. Господарям на замітку

Навесні оживають сади, а разом з ними попелиці, довгоносики, квіткоїди та збудники борошниста роса, моніліоз, парша й клястероспоріоз. Тому, потрібно обов’язково провести 4 весняні обробки саду.

Першу обробку проводять рано навесні, ще до набрякання на деревах бруньок. Існує класичний засіб — бордоська суміш 3%. Її готують з двох компонентів, мідного купоросу та вапна.

Можна, також, використати водний розчин залізного купоросу, в концентрації 300-500 грамів на 10 літрів води.

Цікавий досвід отримала при першій обробці саду сечовина. На даному етапі варто брати досить концентрований розчин, 700 грамів на 10 літрів води. Бажано додати до цієї суміші 50 грамів мідного купоросу.

Ще один непоганий засіб, який гарно себе зарекомендував — це «Препарат 30В». Його вважають не шкідливим для людей та природи, бо його дія полягає в створенні спеціальної плівки, яка обволікає рослини, перекриваючи шкідникам «дихання».Друга обробка проводиться — «по зеленому конусу», тоді коли бруньки на деревах набубнявіють та починають висуватися, але ще міцно загорнуті в конуси.

Для обробки можна використати 1 % бордоську суміш або змішати «Хорус» від хвороб та «Актару» чи «Децисом» інсектицидами.

Третю обробку проводять — «по рожевому бутону», у момент коли квіткові бруньки починають висуватися, але ще закриті. Використовують ту саму базову суміш фунгіциду та інсектициду, що використовували в попередній обробці.

Четверту обробку саду проводять — після цвітіння, як тільки дерево відцвіте та з’являться маленькі плодики. Використовують таку ж базову суміш як в попередньому обприскуванні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *