Як допомогти підмерзлій і слабкій троянді швидко відновитися і пишно розквітнути

За зиму кущі троянд можуть підмерзнути дощенту, а навесні попріти. Тому, пропонуємо простий алгоритм дій, який допоможе вимерзлим трояндам вигнати безліч пагонів, пишно кущитися та квітнути. Позбавлятися від підмерзлих паростків не потрібно, бо бруньки, які сплять в землі, швидко пробудяться та підуть у ріст.

Правила підготовки до підгодівлі троянд.

Робіть це ранньою весною, коли розмерзнеться земля. Ґрунт біля троянд ретельно та глибоко розрихліть. Якщо кущ підмерз, зріжте секатором все до здорових світлих тканин. Якщо кущ хирлявий — не шкодуйте, також вирізуйте все до пеньків, не залишаючи навіть збережені пагони. Де місце щеплення оголилося, насипте над ним компосту до 7 см у висоту. Візьміть 5-літрову пластикову пляшку з відрізаним дном та надягніть її на «пеньки», вдавлюючи у розпушену землю.

Перша підгодівля троянди.

Підгодівлю робіть сульфатом магнію, на 10 літрів води розведіть 20 грамів засобу.Вміст відра виливайте на кущ в кілька прийомів через шийку пляшки та закрутіть її кришкою.

Друга ударна підгодівля.

Другу підгодівлю починайте через 10-14 днів кальцієвою селітрою. Норма 20 грамів засобу на відро води. Послідовність дій, як при першій підгодівлі.

Через тиждень після підгодівлі кальцієвої селітрою, від парничка-пляшки можна позбутися, якщо дозволяє погода.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *