Вчіться розбиратися в людях! Все, що люди говорять, – все неправда!

У житті дуже важливо вміти розумітися в людях. Навіть більше: це потрібно.

Впевнений, що кожен із вас хоч раз стикався із ситуацією, коли людина вам говорить одне, а робить зовсім інше. Чому так відбувається? Це брехня, слабкість, невпевненість… Що рухає людьми у цей момент?

У житті дуже важливо вміти розумітися в людях. Навіть більше: це потрібно. Без цього у вас ніколи не буде успішного особистого життя. Без цього не бачити вам добрих стосунків із колегами. І навіть друзів справжніх ви не знайдете без уміння розумітися в людях.

Запитайте себе, чи вмієте ви це робити? Чи можете ви відчувати інших? Чи знаєте ви, чого від них очікувати? Скільки розбитих сердець… скільки обдурених вкладників… скільки судових позовів… А проблема скрізь одна — невміння розумітися в людях.

А як цьому навчитися? Спочатку запам’ятайте одну просту річ: все, що люди говорять, — все неправда. Страшно звучить, чи не так? Все, що говорить людина, неправда — бо це все чи краще, ніж насправді, чи гірше.

Ніколи не слухайте, що кажуть люди, дивіться на їхні підсвідомі життєві установки. Щоправда, знаходиться в підсвідомій програмі, яку має кожен з нас.

Якщо людина каже, що хоче мільйон доларів, чи це правда чи неправда? Брехня! Вона недомовляє. Вона хоче мільйон доларів, але так, щоби нічого для цього не робити. Так щоб не напружуватися. Так чи не так? Перевірте! Інакше в неї давно був би вже цей мільйон.

Якщо у вас сів акумулятор у машині, ви дзвоните своєму другові, і він каже, що зараз приїде та допоможе. Він бреше! Він недомовляє. Він приїде і зробить усе замість вас. Сам приїде, сам підключить дроти, сам усе перевірить і все заведе. У його підсвідомості закладено програму – допомагати друзям, піти на все заради друзів.

А інший знайомий вам каже: “Я завжди тобі допоможу! Дзвони у будь-який час! Брате, тобі все що завгодно». І він також бреше. Це від його бажання. Обов’язково станеться ситуація, коли він відповість: «Слухай сьогодні ніяк… Одне, друге, третє… Давай наступного тижня». Знайомо? А як же…

Приказку «Друзі пізнаються у біді» чули? Те, що насправді людина робитиме, як діяти, перебуває у її підсвідомості. Можна назвати це підсвідомою життєвою програмою.

Саме тому ми говоримо собі: «Спочатку потрібно пізнати особу краще», — перед тим, як будувати стосунки. Але дізнатися насправді потрібно не її, а її підсвідому життєву програму.

Як ви думаєте, коли чоловік каже дружині, що більше зраджувати не буде… — чи це правда чи неправда? Не вірте жодному його слову, дивіться його підсвідому життєву програму. На його звички. На його схильності та інтереси. На його інстинкти. Усі відповіді там! Одного разу зрадив — усе, вдруге це повторити — справа техніки. Якщо чоловік зрадив дружині, він на 90% зробить це знову. Рано чи пізно. Через рік, а може, й через 10 років.

Підсвідомість у тисячі разів могутніша за свідомість. І якщо нам здається, що одного чудового дня ми зможемо себе змінити — це не більше, ніж самообман. Ми діємо лише відповідно до підсвідомої життєвої програми, яка закладена у кожному з нас.

Наш мозок — у певному сенсі комп’ютер. Він сам, без участі свідомості, визначає частоту скорочення серцевого м’яза. Він сам досконало регулює кількість вдихів та видихів. Він сам визначає, коли саме потрібно піти до туалету. Він сам вирішує, холодно вам чи тепло, сам визначає, хочете ви солодке чи солоне.

80-90% всього життя ми проводимо «на автопілоті». Весь цей час ми справно дотримуємося цієї програми. Спостерігайте за собою, і ви здивуєтеся. Здивуйтеся, як руки самі крутять кермо праворуч, коли вам потрібно повернути праворуч. А перед цим автоматично тягнетесь увімкнути поворотник.

Поспостерігайте за собою і ви помітите, наскільки один день схожий на інший. Наскільки схожі дії, які ми робимо сьогодні, на завтрашні. Ці закономірності, ці повторення є моменти прояви підсвідомої життєвої програми.

Тому якщо люди кажуть вам одне, а чинять інакше, і це вас дивує — ви просто не вмієте розбиратися в людях. Ви не змогли припустити/передбачити/очікувати/повірити/звикнути… Можливо, це прийде з досвідом. Але щоб обмежити себе от таких неприємних сюрпризів, уважно спостерігайте.

Вчіться розбиратися в людях!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *