Перестаньте бути доброю! На добрих жінках “їздять верхи”!

Бути доброю жінкою – дуже погано. Тому що не можна намагатися догодити всім довкола і при цьому зберегти адекватну самооцінку. Синдром Попелюшки ще нікого не привів у обійми прекрасного принца, але з багатьох зробив “робочих конячок”.

Тому що на добрих жінках “їздять верхи”. А жінки при цьому думають – а чи добре я везу? Жах, правда? Якщо ти погана жінка, то покажи цю статтю гарній жінці. А якщо ти гарна жінка, то роби ось що!

Перестаньте бути гарною! На добрих жінках їздять верхи!
Бути гарною жінкою – дуже погано. Тому що не можна намагатися догодити всім довкола і при цьому зберегти адекватну самооцінку. Синдром Попелюшки ще нікого не обвів прекрасного принца, але з багатьох зробив ломових коней.

Тому що на добрих жінках їздять верхи. А жінки при цьому думають – а чи добре я везу? Жах, правда? Якщо ти погана жінка, то покажи цю статтю гарною. А якщо ти гарна жінка, то роби ось що!

Перестань вгадувати чужі бажання

Сперечаємося, цим своїм умінням ти навіть пишаєшся? Твої внутрішні Чіп та Дейл завжди поспішають на допомогу ще до того, як їх про це попросять. Але з твоїми близькими нічого страшного не трапиться, якщо їм доведеться хоч раз відкрити свої ротові порожнини і озвучити, чого їм від тебе треба. Це по-перше.

А по-друге – ти не помічала, що твої дії вже не сприймаються деякими особами як надання послуги? Ти вже всім довкола повинна. І далі буде гірше. Дякуй, якщо в пику не плюнуть за не подані вчасно капці.

Навчися виконувати власні бажання. Спочатку можна хоча б їх записати. Дуже отрезвляє. Коли втомишся півгодини дивитися в чистий аркуш паперу – зрозумієш, як давно ти не думала про те, чого хочеться тобі самій. Перший крок, вважай, зроблено.

Почни себе хвалити

Вголос. Гучно і з виразом. Не соромся. А ще заведи собі гарний записник і перед сном пиши есе «5 пунктів про те, чому я сьогодні молодець». Бо поки що ти не молодець. Поки що ти – наркоман. Ти залежна від чужої думки, без похвали від сторонніх твоє життя порожнє і безглузде. На жаль, не можна просто так взяти і перестати бути залежною від схвалення оточуючих. Проте можна розбавити оцінки сторонніх своїми власними.

Це допомагає. Через деякий час ти помітиш, що твоя власна думка вилікувалась від німоти. І ти побачиш, яка вона правильна!

Влаштуй собі свято непослуху

Включити “сопливу” мелодраму і обжертися на ніч простими вуглеводами – це не свято непослуху. Хоча за таке ти собі й зробиш а-та-та. Проблема будь-якої хорошої жінки в тому, що вона намагається бути слухняною в буквальному значенні. Як дитина.

Хороші жінки влаштовують у п’ятницю ввечері генеральне прибирання, бо вранці у суботу в гості прийде свекруха. І, якщо побачить безлад, – покарає. Хороші жінки, правда, так думають, просто тому, що це глибинна прошивка з дитинства. Витягти її з себе не так легко, тому діяти треба акуратно.

Вибери якусь справу, яка тебе дратує, але робити її треба – і не роби. На батьківські збори, наприклад, не ходи. На цьому тижні. На наступний – ще чогось не зроби. І небо не впаде на землю, сама переконаєшся.

Перестань шукати виправдання

Найголовніша проблема хорошої жінки – невміння говорити “Ні”. Хороша жінка не може відмовити нікому. Порада «Навчися відмовляти». Треба розібратися, чому ти не можеш сказати це «Ні». А тому, що після відмови починаєш виїдати собі мозок: а раптом людина образилася? А чи правильно я вчинила? А може, треба було…?

Ти нескінченно програєш ситуацію постфактум, нервуєш, переживаєш і ведеш нескінченний внутрішній монолог на тему «я зробила так, тому що». Це віджирає стільки енергії, що наступного разу ти автоматично кажеш людям «Так». Аби знову не розпочинати цей сеанс аутоканібалізму.

Що з цим робити? Ловити себе за руку і перемикатися, інакше, на жаль, ніяк. Якщо відчуваєш, що знову шукаєш собі виправдання – відволікай себе негайно. Як завгодно. Подрузі подзвони, поговори про що-небудь, потупи в мережі, почитай книжку. Задуши монолог у зародку. Щоразу буде легше це робити. А там і відмовляти навчишся, бо це виявляється зовсім не страшно.

Вв’яжись у конфлікт

Дивись, ти вже майже погана жінка, залишилося найголовніше – конфлікт. Хороша жінка конфлікту боїться, як чорт ладану. Бо як же можна когось образити? Краще хай її образять, так. А потім гарна жінка дивується, чого це у тридцять п’ять років її нервова система розсипається, як картковий будиночок.

Коротше, тобі неодмінно треба з кимось посваритися. Думаєш, що не зможеш? Необов’язково це робити із близькими. Необов’язково провокувати конфлікт. Провокатор тебе сам знайде. Вони тебе завжди знаходять. Нюх у них на добрих жінок.

І тоді тобі залишиться тільки повестися на ту саму провокацію. Не вибачатися і ховатися, як завжди, а відкрити рота і… Ну, по ходу п’єси розберешся. От і все. Ти – погана жінка. І трохи щасливіша при цьому. Що і потрібно було довести!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *