11 причин закінчити відносини, навіть якщо ви ще кохаєте його

Людина, яка вас не цінує і не любить, краде у вас життя. Те життя, про яке ви завжди мріяли. Вона краде у вас — вас.

У цю пастку потрапляє багато хто: ви зустрічаєтеся з хлопцем, прощаєте йому, працюєте над стосунками, а у відповідь — тиша. Прикро, що не можете змінити ситуацію, але й піти також ніяк не наважуєтеся. Звичайно, якщо хочете мучити себе все життя і впиватись власними стражданнями, можете продовжувати «метати бісер» до нескінченності. Але навіщо? У чому сенс такого самокатування?

Справа в тому, що коли вже все сказано і зроблено (можливе і неможливе) залишається одне — рухатися далі. Ось чому піти від того, хто вас не любить, це найкраще, що можете зробити.

Отже, чому ж настав “час Х” і пора піти від того, хто вас не кохає?

1. Ви стільки сил витратили, намагаючись достукатися, і все марно.

Що ви тільки не робили, чим тільки не жертвували, наче б’єтеся об стіну. Ваші старання не лише не оцінили, а навіть не помітили. Проблема навіть не в тому, що ви просто втомилися працювати над відносинами, а в тому, що партнер не намагається зробити хоч крок назустріч.

Усьому є межа, і вам вирішувати — продовжувати цю безглузду боротьбу, або жити далі і бути щасливими.

2. Ви дійсно заслуговуєте на краще.

Сьогодні вам здається, що такого розумного, милого, веселого та привабливого хлопця вам уже ніколи не зустріти. Не кажучи вже про те, що ви нікого не зможете полюбити так палко і щиро. Повірте, ви дуже помиляєтеся. Таких особливих хлопців більш ніж достатньо навколо. Вони є, але ви їх не зустрінете, доки не розірвете стосунки з тим, хто вас не кохає.

3. Ви втрачаєте купу повноважень, поки перебуваєте у “хворих” стосунках.

Якщо ви сподіваєтеся на те, що в один день у вашому житті з’явиться дійсно гідна людина, і ви нарешті позбавитеся поганого хлопця, то дарма. Бо так це не працює. Справа в тому, що для того, щоб впустити в своє життя щось нове — спочатку слід позбавитися старого. А старе — це прихильність до людини, яка вам не підходить, звичка, інертність. Все це — непереборні перешкоди для нових стосунків та кохання.

Не тримайтеся за те, чого давно вже немає (а можливо, і не було ніколи). Як би не було боляче, наберіться сміливості зізнатися собі, що вас не кохають. А так, чорт забирай, не повинно бути.

4. Це позбавляє вас енергії.

Ви заспокоюєте себе тим, що в принципі ситуація — не така вже й драматична. Так, це не те кохання і не ті відносини, про які мріяли, але ви ж не сваритеся або щось таке. Але тоді чому у вас усередині все вирує, а ви іноді — буквально вибухаєте? Від себе не втечеш: як глибоко б не заганяли почуття та емоції, ситуація все одно вас вимотує та позбавляє енергії. Що ж залишиться всередині, коли ви зустрінете справді гідну людину, якщо вже всі сили витратили на того, кому все одно?

5. Ви вже засвоїли потрібний життєвий урок.

Усі наші зустрічі та стосунки у житті — невипадкові. Вони дані нам долею, щоб щось зрозуміти, щось відкрити у собі чи інших. Навіть якщо вони й нездорові, і вимучили вас, все одно є цінним уроком, який допоможе рухатися далі. Інша річ, що урок ви давно вже засвоїли, а наважитися натиснути на газ і поїхати вперед дорогою життя — ніяк не можете. Ви вже в автомобілі, ввімкнули двигун, ваші руки на кермі, вперед!

6. Ви вже сотні разів давали партнеру другий шанс, кожен з яких мав бути останнім.

Ви вартуєте бути щасливими, як і той хлопець, з яким зустрічаєтеся. Зважаючи на те, що він не розриває стосунки, його все влаштовує. А чому б і ні? Його люблять, над відносинами працюють, чому б не скористатися такою нагодою?

Тільки справа в тому, що, якщо йому добре — так само має бути і вам. Ви розумна, весела, красива дівчина, і заслуговуєте на людину, яка гідно оцінить ці якості і покохає усім серцем.

7. Якби вас кохали по-справжньому, ви б це помітили.

Дівчата люблять обманювати себе, що хлопці надто суворі та стримані, щоб виявляти свої почуття. Тобто десь там, глибоко, вони кохають, але подзвонити зайвий раз, написати, виявити знаки уваги — соромляться. А ще вони люблять вдавати, що їм все одно, хоча насправді це не так.

Не будьте наївними: коли нас кохають, ми це відчуваємо. Коли нам хочуть зателефонувати — дзвонять. Коли хочуть порадувати – радують. Тому хлопець, якому «до лампочки», чи залишитеся ви з ним чи підете, не вартує й хвилини вашого часу. Так, іноді хлопці бувають трохи «заторможеними», а то й справжніми дурнями, і прозрівають тільки тоді, коли ви йдете. Але, повірте, за такими шкодувати не варто — ні секунди.

8. Відносини без зобов’язань – з самого початку приречені.

Багато дівчат кажуть, що їх повністю влаштовують вільні стосунки, коли партнери ніби разом, але насправді кожен сам по собі. Якщо ви також так вважаєте, то насправді займаєтеся самообманом: ви просто боїтеся втратити партнера або зізнатися собі в тому, що він вас не кохає. Хоча бувають винятки: декого це справді влаштовує. Але й у цьому випадку привід для оптимізму відсутній: ця людина — випадкова у вашому житті. Ваше розставання – лише питання часу.

9. Краще бути однією, ніж «разом», що насправді означає «нарізно».

У якийсь момент ви розумієте, що лише віддаєте, нічого не отримуючи натомість. Адже стосунки — це дорога з двостороннім рухом. Якщо ж вас не підтримують, не окрилюють, не приносять радість у відповідь на всі ваші старання — краще піти.

Боїтеся самотності? А хіба ви не самотні поруч із хлопцем, який вас не кохає? Чи не помічає. Сприймає, як зручну зараз опцію, запасний аеродром, куди завжди можна приземлитися. Краще бути однією, ніж таке «разом».

10. Ці хворі стосунки позбавляють вас можливості мислити оптимально.

Можливо, на початку стосунків ви мислили тверезіше та раціональніше. Але тепер щось невловиме змушує вас триматися за цього хлопця, не дозволяє піти. Це “невловиме” – це звичка, страх перед невідомістю, – що завгодно, тільки не кохання.

Можна скільки завгодно обманювати себе, що хлопець «все зрозуміє», зміниться, але ж ви знаєте, що це не так. Також ви знаєте, що ця «наївна дівчина», яка всіма силами намагається втримати чоловіка, це не ви справжня. Він не остання людина на Землі, адже ви завжди здогадувалися про це, чи не так?

11. Ви повинні рости і йти вперед, а він вам заважає.

Хлопець, який вас не цінує та не кохає, краде у вас життя. Те життя, про яке ви завжди мріяли. Він краде у вас вас. Ту дівчину, якою ви могли б стати поряд з партнером, який кохає і розуміє.

Коли кохають, дарують крила, а не обрізають. Коли кохають, дарують радість, а не сльози. Які вам необхідні ще аргументи для того, щоб нарешті покинути того, хто вас не кохає?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *