Продукти харчування, які прискорюють метаболізм (обмін речовин)

Дуже важливо, звичайно, звертати увагу на те, що саме ви їсте. Дієтологи виділяють конкретні продукти харчування, які мають властивість прискорювати метаболізм.

Як прискорити метаболізм – дотримуйтесь питного режиму

На першому місці – звичайна вода.

Дуже важливо дотримуватися питного режиму, щоб підтримувати швидкий обмін речовин в організмі. Не секрет, що наш організм складається з води на цілих 70%. Якщо води не вистачає, організм не може виконувати всі обмінні процеси з максимальною ефективністю. В день потрібно випивати не менше 8 склянок звичайної питної води.

Корисні для прискорення обміну речовин також і такі напої, як зелений чай і чорна кава. Чашка підбадьорливого гарячого напою зранку допоможе «розбудити» сонний метаболізм.

Як прискорити метаболізм – вживайте молочні продукти

Не варто обділяти увагою і молочні продукти. Вони є дуже потужним стимулятором обміну речовин. Цей ефект, як пояснюють учені, відбувається завдяки високому вмісту в них кальцію.

Як прискорити метаболізм – не забувайте про цитрусові

Надзвичайно корисні цитрусові: апельсини, лимони, мандарини, грейпфрути. Ці фрукти мають здатність прискорювати обмін речовин, завдяки унікальному набору вітамінів, мікроелементів, фруктових кислот і клітковини.

Як прискорити метаболізм – більше білку

Пісне м’ясо, риба, курка також допоможуть у боротьбі за красиву фігуру і здоров’я. Справа в тому, що білок досить важко засвоюється організмом.

Це означає, що організм змушений докладати більше зусиль на його переробку, ніж зазвичай. Внаслідок чого і відбувається прискорення метаболізму.

Як прискорити метаболізм – додавайте спеції

Хороша новина для любителів гострих страв: більшість спецій, містять речовини, що поліпшують обмін речовин. Додаючи каррі, імбир, запашні трави в улюблені страви, ми можемо прискорити наш метаболізм до 10%.

Як прискорити метаболізм – трішки шоколаду

Виявляється, натуральний чорний шоколад унікальний за своїм складом. У ньому містяться мідь, магній, калій, а також флавоноїди і ендорфіни. Ці речовини не тільки змусять наш метаболізм працювати набагато швидше, але і, завдяки гормонам радості, піднімуть Ваш настрій. Але не варто забувати, що шоколад, все-таки, продукт досить калорійний. Тому не дуже захоплюйтеся ним: 20-30 грам в день цілком достатньо.

Сподіваємося, ці поради допоможуть Вам прискорити обмін речовин і при необхідності позбутися зайвої ваги. Харчуйтеся правильно, займайтеся спортом і будьте оптимістами, адже позитивні емоції теж сприяють спалюванню калорій, не забувайте про це!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *